Читај ми!

Жеђ - казна за туђи рачун

Мештани Крушца без воде су већ десет дана, јер их је нишки Водовод искључио са мреже због великих дугова. Цело село је на систем повезано као један потрошач, па су тако без воде остали и они који редовно плаћају свој део рачуна.

На четрдесет степени, једина чесма у селу Крушце до које долази вода из нишког водовода је чесма Александра Стојановића који каже да његова породица редовно плаћа свој део укупног месечног дуга села.

У кући Стојановића славина је сува, а у породици има и мале деце и болесника.

"Ово је понижавање људи, немогуће је да у 21. веку немам воду за пиће и основне потребе и то на температури од плус четрдесет", каже Александар.

Александров брат Дејан воду за стоку свакодневно довози из другог села или точи са пумпе.

"Имам три краве и две јунице и за њих ми треба дневно 400 литара воде. Кад додамо и воду за прање и туширање, то је укупно око 500 или 600 литара које морамо да обезбедимо", каже Дејан Стојановић.

Цело Крушце је за водовод један потрошач, са једним водомером. Поред оних који плаћају воду, више је неплатиша. У водоводу кажу да је укупан дуг села 6,5 милиона динара и да мрежа коју сами мештани морају да одржавају има доста губитака. Нередовне усплате из Крушца бележе још од 2009. године.

Директор Јавног комуналног предузећа "Наисус" Александар Митић каже да кад су високе температуре и када имају велике проблеме у водоснабдевању, њихов приоритет је да обезбеде воду онима који редово плаћају, а они који не плаћају морају да буду искључени.

Оваква ситуација у Крушцу је скоро сваког лета. У решавање проблема мораће да се укључи и град како би се казнили само они који не плаћају свој део дуга.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара