Читај ми!

Пожар на Тари под контролом

Ватра која је јуче захватила око 15 хектара четинарске шуме на Тари под контролом. Још један пожар захватио око пет хектара шуме у подножју Дивчибара.

Пожар који је јуче избио на Тари, на тешко приступачном терену, је под контролом. Ватром је захваћено око 15 хектара четинарске шуме, а у гашењу учествују ватрогасци и шумари из Ужица, Бајине Баште и Мокре Горе.

Уколико не буде јаког ветра, пожар изнад Кремана, на ободима Таре, неће измаћи контроли. Ватрогасци још увек не могу да приђу кланцу у Брезовачком потоку, али се из њега, због конфигурације терена, ватра не може даље ширити.

Инжењери Шумског газдинства Ужице проверавају да ли постоје могућности да се пробије пут и до ове ватрене стихије, како би пожар био потпуно угашен.

Душан Јевђовић, из Шумског газдинства Ужице, каже да је ватром захваћена природна борова шума старости од 40 до 60 година, која се састоји од стабала црног и белог бора.

Пожаре на Тари, изазвао је удар грома, баш као и на Златибору, где ватрогасци од ноћас гасе два хектара борове суме у Чаловцу.

Начелник сектора за ванредне ситуације Предраг Марић рекао је агенцији Бета да ватрогасци гасе и мањи пожар који је захватио око пет хектара шуме у подножју Дивчибара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара