Читај ми!

Срце за Анђелу

Анђела Алексић из Боровца код Бујановца, која има само дванаест година, болује од кардиомиопатије и једини лек за њу је трансплантација. Такве операције у Србији се не раде већ 12 година, па је родитељима препоручена клиника у Бечу. За то је потребно 100.000 евра.

Дванаестогодишња Анђела Алексић из Боровца код Бујановца не осећа болове када мирује, ако се не замара, није напољу, на сунцу. Редовно узима терапију и чека. Каже да време проводи тако што лежи, спава или чита књиге.

Шум на срцу откривен је када је Анђела имала четири године, а недавно је почела да слаби и срчана функција. Њено срце ради са 28 одсто капацитета.

"Морам да будем уз њу, не сме да се замара", каже Анђелина мајка Марина. "Она би желела да се дружи с децом, али не смем да је пустим."

Кардиомиопатија је болест непознатог порекла, проширене су срчане коморе, једини лек је трансплантација. За то је потребно 100.000 евра.

Анђелин отац Славољуб Алексић каже да има имовину, али нема коме да је прода. Нема посао, тако да нема начина да дође до готовине која им је потребна.

Нема посао, али ради - шта год може: пољопривреда им је основно занимање, али ради и сезонске послове као грађевински радник.

Целокупна имовина породице Алексић вреди тек десети део неопходне суме за трансплатацију. До сада су сакупили 2.500 евра.

Љубинка Миловановић, из невладине организације "Животна помоћ" позива људе да помогну:

"Ми ћемо то учинити  преко Вишег и Основног тужилаштва, новац од опортунитета (новчане казне за прекршаје) биће уплаћен на Анђелин рачун."

У Србији се већ 12 година не раде трансплантације срца. Алексићима су лекари са београдског Института за мајку и дете препоручили клинику у Бечу. Што пре - јер Анђелино срце не може да чека.

Рачун за помоћ

Комерцијална банка (за Анђелу Алексић)
Динарски рачун: 205-9011004640483-32,
За уплате из иностранства: SWIFT - KOBBRSBG
IBAN RS35205903101840627127

Адреса: Марина Алексић, село Боровац, 17520 Бујановац, Србија

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара