Читај ми!

Мултиетничка градска влада

Албанци и Срби заједно формирали власт у Бујановцу. Главни циљ мултиетничке градске власти су стабилност и стандард грађана. У Шапцу нове мандате добили досадашњи председник Скупштине и градоначелник, а опозиција напустила гласање.

Локалну власт у Бујановцу формирале су Демократска странка Нагипа Арифија са 12 одборника, Група грађана коју предводи др Стојанча Арсић са пет и Српска листа за бољи Бујановац са четири одборника.

Делиће Албанци и Срби у Бујановцу руководећа места у општини, јавним предузећима и установама, али и одговорност. Стабилност је на првом месту и стандард грађана.

Одборници три опозиционе албанске партије - Партија за демократско деловање, Покрет за демократски прогрес и  Демократска унија Албанаца - напустиле су седницу после верификације мандата. У опозицији остају и два одборника Српске напредне странке.

Стара - нова власт у Шапцу

У Шапцу је одржана конститутивна седница новог сазива градске скупштине. Досадашњи председник Скупштине Слободан Мирковић и градоначелник Милош Милошевић добили су, за нове мандате, поверење одборника већинске коалиције.

Једногласном одлуком изабрало их је четрдесет троје одборника ДС, УРС-а, ЛДП, СПО. Представници СНС-а, СПС-а и ДСС-а, након верификовања мандата, напустили су седницу, негодујући што одборници већинске коалиције гласају ван паравана, одборници опозиције напустили су салу током гласања за председника градске скупштине.

Седница је настављена по процедури, а изабрани су и заменици и чланови Градског већа.

Конститутивна регуларност за нову-стару власт обезбеђена је већином и поштовањем правила, док опозиција избор градских званичника сматра нерегуларним.

У Брусу власт формирали  СНС, СПС, ДСС, УРС и "Преображење"

На конститутивној седници скупштине општине Брус, СНС, СПС, ДСС, УРС и ГГ "Преображење" формирали су нову локалну власт, док је за председника општине изабран социјалиста Зоран Обрадовић, преноси Танјуг. Те партије имају 15 од укупно 29 одборника, док ће у опозицији остати Демократска странка, Нова Србија и Јединствена Србија.

На конститутивној седници скупштине, осим што су потврђени мандати одборницима, за новог председника скупштине изабран је Зоран Гавриловић, заменик председника скупштине Силвана Ивковић (СНС), док је за заменика председника општине постављен Слободан Видојевић из Српске напредне странке.

Гавриловић је рекао да ће нова власт радити на јачању јавних установа и предузећа, као и на стварању услова за привлачење инвеститора.

"Брус има пуно ресурса које може искористити. Ту је велика површина пољопривредног земљишта, шумска и рудна богатства и све то треба ставити у функцију подизања стандарда наших грађана", нагласио је нови председник скупштине.

Он је додао да ће, осим подизања стандарда, нова власт највише радити и на решавању питања незапослености.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије