Читај ми!

И рудар и политичар

Милош Весић из Ресавице, који је за собом има 23 године рударског стажа, по други пут изабран је за председника СО Деспотовац. На изборима је добио подршку 77 одсто бирача, рударски хлеб није заменио функционерским и каже да је у јами са рударима боље него у политици.

Када је пре четири године први пут изабран за председника Скупштине општине Деспотовац на ту функцију, многи су говорили да ће Милош Весић рударски хлеб брзо заменити функционерским.

Рударски шлем Весић, ипак, није заувек окачио о клин, а за то, каже, има и добре разлоге:

"Рудари су поштени и вредни људи и са њима ми је много лакше да радим, док у политици има свега, има разних подметања. У јами тога нема, овде се зна - ред, рад и дисциплина, и у таквим условима много боље се сналазим него у скупштини."

Милош Весић је у јами провео двадесет три године. Најдуже је радио као палилац мина, а за смену је са својим камарадима знао да утроши и до стотину килограма експлозива.

Последњих неколико година радио је као пословођа на припреми нових откопних поља у јами "Равна Река". Недавно је постао и синдикални активиста у "Рембасу" и сада нешто ређе силази у јаму.

Рудари "Рембаса" цене и поштују Весића јер је, како кажу,  добар пословођа и добар друг. Јамски копач Драган Радојковић наглашава да се Весић није променио од како је постао и политичар, и да је у души остао рудар, као што је и био све ове године.

На свом бирачком месту у Ресавици Милош Весић добио је подршку 77 одсто бирача и то је вероватно један од најбољих резултата на протеклим изборима.

Весић готово свакодневно обилази крај где је убедљиво победио и труди се да мештанима што више помогне и то је, каже, основни разлог што се бави политиком.

Пре неколико дана, по други пут, положио је заклетву у локалном парламенту. Међутим себи и својој породици обећао је ће у пензију ипак отићи као рудар, а не као политичар.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије