Читај ми!

Не траже ништа - треба им све

Породица Илић живи по кровом који сваког часа може да се сруши, нема право на социјалну помоћ јер мајка повремено прима плату од 15.000 динара. Многи гледаоци и посетиоци сајта РТС-а који су се јавили да помогну, нису то могли да учине јер породица није имала отворен рачун у банци.

Четворочлана породица Илић из Липничког Шора код Лознице и даље живи тешко,у истим условима. Само је кров на кући сваког дана у горем стању, а свака нова киша повећава опасност од урушавања.

Марица Илић и њена деца - Немања (18), Наташа (15) и Нина (13) с тешком муком су пристали да испричају своју причу, још им теже пада да нешто траже од других. После наше приче, добили су нешто помоћи, две-три појединачне пошиљке одеће.

Има људи заинтересованих за ширу помоћ, јавили су се чак и из дијаспоре, Удружење Руско-српског пријатељства, грађани из више крајева Србије који су желели да уплате нешто новца како би им бар мало помогли. Речи подршке добили су од многих, и наслов овог текста део је коментара посетиоца нашег портала.

Основна школа коју Наташа управо завршава и у којој млађа Нина похађа шести разред припрема пројекат за изградњу нове куће породици. Месна заједница Липнички Шор подржала је ту акцију. За сада су све то добре жеље, јер нема довољно новца.

Из редакције Националне ревије, најавили су посету породици, вероватно наредне седмице. Они ће, како је речено, донети неколико пакета помоћи, након чега би објавили причу о породици и активирали већи број лица и јавни сектор како би помогли у акцији изградње куће за породицу Илић.

На име Марице Илић отворен је рачун у Еуробанци ЕФГ: 250-1310023721500-84


 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара