Читај ми!

Конституисање локалне власти

Већина у Шабачком парламенту, коју чине ДС и УРС, ојачана потписивањем споразума ДС-а и Коалиције ЛДП-СПО. Лозница конституисала скупштину и изабрала градоначелника. Скупштинску већину у Пироту чине Коалиција за Пирот - УРС, СПС-ПУПС, Демократска странка и Група грађана "Пиротски напредњаци".

У Скупштини општине Пирот опозицију ће чинити одборници СНС-а, Покрета за Пирот и Пиротске нове снаге. На седници су избрани председник општине, председник скупштине и чланови општинског већа.

Скупштинска већина у Пироту, коју чини 38 одборника од укупно 56, колико има скупштински сазив, била је помало затечена, када је њихове кандидате за председника општине, скупштине и чланове општинског већа подржало више од 40 одборника.

За председника општине изабран је Владан Васић, који је ту функцију обављао у претходна два мандата.

"Јесте трећи мандат, али ја ћу се понашати као да је први", рекао је Васић. "Даћу све своје знање, енергију и потенцијале на овом послу и надам се да ће се град развијати. Има још доста посла у Пироту, треба завршити започету инфраструктуру, развијати пољопривреду и економске зоне, радити на локалном економском развоју."

На седници су усвојени нови пословник о раду и статут општине.Опозиција је имала највише примедби на измену пословника, по коме је време за дискусију одборника са пет минута скраћено на минут и по. Део опозиције напусти је седницу пре њеног завршетка.

У Пироту је постало готово правило да велики број мандата освајају локалне странке и групе грађана. У нови сазив Скупштине општине Пирот ушле су три групе грађана са укупно 11 одборника, које су формиране непосредно пред изборе. Две групе грађана, најавиле су данас жестоку опозициону борбу у СО Пирот.

У Шапцу потписан коалициони споразум ДС и ЛДП-СПО

Потписивањем коалиционог споразума између Демократске странке и Уједињених региона Србије, пре два дана обезбеђена је већина у шабачком парламенту.

Тај политички савез ојачан је са још шест мандата, потписивањем споразума Демократске странке и коалиције ЛДП-СПО. Партнери кажу да је то природни след догађаја јер су добро сарађивали и у претходном периоду.

Привлачење инвестиција и отварање нових радних места биће њихов циљ и у наредне четири године, рекли су представници већине у шабачкој скупштини.

Лозница конституисала скупштину

Са 44 гласа за и 13 против, за градоначелника Лознице изабран је Видоје Петровић из Уједињених региона Србије, који је и у претходна два мандата обављао ту функцију.

Против избора градоначелника биле су демократе, досадашњи коалициони партнери на власти, сада опозиција, чији су одборници након гласања напустили скупштину.

Коалициони договор о скупштинској већини у Лозници са 43 од 59 одборника, потписан је 12. маја и опстао је до првог скупштинског заседања. Већину чине УРС, СНС, СПС, ГГ Привредници и пољопривредници "Покрет за Лозницу" и СДПС. У опозицији су Демократска странка, ПУПС и Јединствена Србија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије