Читај ми!

Милане, ходај с нама

Играчи две најуспешније генерације Пролетера одиграли су у Зрењанину ревијални меч којим су желели да прикупе средства за операцију Милана Срдића. Неки од њих на меч су допутовали из Немачке, Словеније и Грчке.

Пријатељи, хумани људи, фудбалери и љубитељи фудбала окупили су се у жељи да помогну двадесетдвогодишњем Милану Срдићу, који од саобраћајне несреће користи инвалидска колица,  како би обезбедили новац који је неопходан за операцију у Москви.

У оквиру акције "Милане, ходај са нама", најуспешнији фудбалери зрењанинског Пролетера одиграли су ревијалну утакмицу. Милан је син њиховог колеге Зорана Срдића, дугогодишњег играча и капитена зрењанинског клуба.

"Мени је срце пуно, пресрећан сам што су се окупили фудбалери који се годинама нису видели, а посебно сам срећан што је дошло оволико публике", каже Милан Срдић. "Свима сам због тога неизмерно захвалан. Мени предстоји велика борба, а прва операција заказана је за 29.  јул у Москви."

Искрена жеља да се помогне, напунила је западну трибину на градском стадиону у Карађорђевом парку. За играче Пролетера километри нису били препрека да на ревијалну утакмицу дођу из Немачке, Словеније или Грчке.

"Драго ми је да смо се поново окупили, а посебно ми је драго да смо на тај начин показали хуманост", рекао је Владимир Ивић, фудбалер грчког Паока.

"За Зрењанин ме вежу лепе успомене, јер сам овде почео прволигашку каријеру", наглашава Златко Заховић, некада играч Пролетера, Партизана и словеначке репрезентације. "Сматрам да је обавеза нас фудбалера да помогнемо у оваквим ситуацијама. "

Највећи појединачни донатор је био Душан Бајатовић, са трећином средстава од потребних тридесет хиљада евра. Од улазница и донација обезбеђено је још пет хиљада.

Богољуб Грујић, један од организатора акције, задовољан је оним што је до сада постигнуто:  "Дошли су сви фудбалери који су могли да допутују и, у складу са својим могућностима, дали добровољни прилог. "

Фондација "Милане, ходај са нама" наставља рад, нагласио је Грујић, све док не обезбедимо довољно новца.

Због обавеза, у Зрењанин нису стигли асови попут Дарка Ковачевића и Илије Ивића, али су обећали помоћ, као и репрезентативац Зоран Тошић, који ће у Москви бити домаћин Милану Срдићу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије