Читај ми!

Исти, само старији

Некадашњи матуранти школе "Иво Лола Рибар" поново су се окупили да прославе 45. годишњицу матуре. Школске 1966/67. године било их је више од стотину, на прославу годишњице дошло је њих педесетак.

Многи матуранти су завршили високе школе и постали стручњаци у разним областима, а живот их је, кажу, расуо свуда по свету. Сусрет је почео полагањем цвећа на споменик Иви Лоли Рибару и разредном прозивком.

На прославу 45. годишњице матуре, Милан Ћорковић је дошао из Берлина, где живи већ четири деценије:

"Срећан сам што сам на овом дружењу, где уживам и радујем се сваком новом сусрету, који ни у ком случају не бих пропустио."

"Били су веома добри, пажљиви и добри ђаци, али неки помало и несташни", присећа се наставница Нада Бореновић, која се добро сећа ученика из свечарске генерације. "Сви су били лепо васпитани, од родитеља су наследили скромност и поштовање."

Милан Периз, директор школе коју је похађао пре више деценија, присећа се да је ова генерација којој он припада расла у другачијим животним условима од данашњих. Тада су се, како каже, одговорност, озбиљност, доследност и принципијелност држали на далеко вишем нивоу него што је то данас.

До дубоко у ноћ, уз трпезу и валцер, некадашњи матуранти су размењивали животне приче, уз једногласну одлуку да се поново сретну за пет година, на јубиларну, педесету годишњицу матуре.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара