Читај ми!

Улица булдога

У Шапцу керуша Бека донела на свет 14 младунаца, у дворишту породице Дејана и Раде Веселиновић. Иако су ветеринари сматрали да неће сви младунци преживети, Веселиновићи су успели да сачувају и одгаје штенад.

У дворишту породице Веселиновић у Шапцу можда је ових дана гужва, али никад није досадно. Прво Семафор, па Срце, Њушкало, Цезар, Беба и остали - четрнаесторо разиграних штенаца булдога несвакидашња су слика.

Доласком на свет изненадили су и власнике и ветеринаре који кажу да је толико кучића у једном леглу изузетак. Иако су сматрали да неће сви млади преживети, породица Веселиновић сачувала је свих четрнаесторо.

Због обавеза око легла нису спавали готова два месеца, каже Дејан Веселиновић.

"Устајали смо на два сата да их нахранимо, више супруга Рада него ја. Седморо је било на подоју, седморо у корпи, а онда смо их мењали. Бека их је хранила на смену а ми смо их дохрањивали млеком и плазмом", објашњава Дејан.

Толики број живорођених штенади керуша не би могла да одгаји сама. Зато је њена власница направила прави подвиг.

"Мењала сам их на сат времена. Није ми тешко, лепо сам их одгајила. Бринем о њима као о својој деци", објашњава Рада Веселиновић.

Срећне су и Ана и Вања јер у дворишту имају живе играчке којима је посвећена читава породица. Тата Дејан каже да су се сви везали за њих.

"Волимо их све. Не знам како ћемо се растати, мислим да ћу заплакати", каже Дејан.

Иако је породица велика, ред се зна, а због богате принове, овај крај добио је ново име - Улица булдога.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара