Читај ми!

Помоћ за Роберта

Роберту Болдоранову из Лесковца неопходна трансплантација срца која кошта 100.000 евра. Породица је до сада успела да сакупи само мањи део потребне суме, а нешто новца покушао је да прикупи и Православни духовни центар "Свети Симеон Мироточиви".

Породици Болдоранов из Лесковца потребна је помоћ, јер није у могућности да сама обезбеди сто хиљада евра за трансплантацију срца, која је Роберту неопходна, и то што пре.

Тридесетогодишњи Роберт Болдоранов, отац двоје деце, болује од дилатантне кардиомиопатије. Дијагноза му је постављена пре три године, а пре годину дана је сазнао да је за њега једини спас трансплантација срца.

"Много ми је тешко, али морам да трпим због деце.Не осећам се добро, лако се замарам и малаксао сам. Ово време лоше утиче на мене", каже Роберт.

Породица га ни на трен не напушта. Робертови родитељи су лошег и здравственог и материјалног стања. Њих седморо живи од 40 хиљада динара месечно. Новац за трансплантацију срца у Бечу, која кошта сто хиљада евра, Болдоранови немају. Помоћ упорно траже куцајући на многа врата.

Робертова мајка Илинка је углавном на боловању, како би могла да чува сина. "Не знам шта да радим и где више да молим за помоћ. Само се молим Богу", каже Робертов отац Ђорђе.

"Ако сви дамо по мало и од срца скупиће се"

Православни духовни центар "Свети Симеон Мироточиви" у Лесковцу организовао је Вече италијанске музике, посвећено Роберту Болдоранову, како би прикупио макар део потребног новца.

Те вечери, у свечаној сали Скупштине града, на репертоару су биле наполитанске песме Белинија, Росинија, Капуе - у извођењу двоје младих уметника, професора Музичке академије у Нишу.

Катарини Симоновић Иванковић, професор соло певања није ми први пут да учествујем у хуманитарној акцији. "Кад год ме позову радо ћу се одазвати и учествовати на хуманитарном концерту", каже она.

Њен колега Драган Јовановић нада се да ће песмом и музиком успети да помогну Роберту.

Акцију "Од срца срцу" покренуо је Православни духовни центар "Свети Симеон Мироточиви" основан октобра прошле године у Лесковцу, уз благослов епископа нишког господина Јована.

Старешина Центра ђакон Далибор Стефановић каже да желе да људе подстакну на солидарност.

"Много је новца потребно, али ако сви дамо по мало и од срца скупиће се", поручује Стефановић. 

Болдоранови су до сада сакупили око пет хиљада евра. Акција се наставља, а Роберту остаје нада.

Сви који желе да помогну Роберту Болдоранову
новац могу да уплате на рачун Уникредит банке:
170-0010100162000-79 
UniCredit Bank

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара