Читај ми!

Стање на рекама стабилно

Стање на свим рекама у Србији је стабилно и највећи број њих је у опадању, рекао начелник сектора за ванредне ситуације Предраг Марић. На снази наредба свим општинским штабовима да буду у стању приправности.

Начелник Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Предраг Марић изјавио је Танјугу да је стање на свим рекама у Србији стабилно и да је највећи број река у опадању.

Марић је рекао да се прогнозе у протекла три дана у погледу количине падавина у Србији, на срећу, нису оствариле због чега за сада нема домаћинстава која су угрожена.

Марић је истакао да остаје наредба свим општинским штабовима да буду у стању приправности, а тимови за спасавање ће још данас остати на терену на подручјима где су се очекивали проблеми због падавина.

"Све прогнозе које смо имали у протекла три дана на срећу се нису реализовале, ни у погледу количине падавина", рекао је Марић.

На појединим рекама у Србији данас ће доћи до мањег пораста водостаја, саопштио је синоћ Републички хидрометеоролошки завод.

На Јужној Морави код Мојсиње водостај је у мањем опадању са тенденцијом умереног пораста током данашњег дана и кретаће се изнад границе редовне одбране од поплава.

На Ветерници код Лесковца и Јабланици код места Печењевце водостаји су у мањем опадању и стагнацији са тенденцијом мањег и умереног пораста, док су на Тимоку, Млави и Пеку водостаји у стагнацији и мањем опадању са тенденцијом мањег пораста.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара