Читај ми!

Ловци богаташи

На Купу Европе за псе птичаре у Нишу учествује 19 европских земаља. Најбогатији Европљани, љубитељи ловачких паса, бораве у Србији већ месец дана.

У Нишу, који има најбоље терене за лов на дивљу јаребицу у Србији, овог викенда одржава се Куп Европе за псе птичаре на коме учествује 19 европских земаља. То је прилика да најбогатији Европљани, љубитељи ловачких паса, упознају нашу земљу, али и да наши људи добро зараде, јер око 500 гостију са својим љубимцима, у Нишу борави скоро месец дана.

Енглески сетер Лео са својим водичем је први пут на теренима у околини Ниша. Док судије оцењују његову потрагу за пољском јаребицом, Леова власница, грофица из Немачке , размењује искуство са пријатељима из Европе, угледним лекарима, политичарима, богатим фабрикантима.

"Долазимо у Србију јер сте гостољубиви и пријатни", објашњава Михаела Урлхарт. "Задовољни смо оним што нам се пружа, и овде уживамо."

"Један дан који овде проведу за њих нова прича, јер добију сасвим другачију слику о нама", каже Бобан Станковић, из Ловачког удружења Ниш. "Сви који једном дођу овде, постају наши стални гости. Више и не помишљају да иду на друго место."

Забава и престиж у Ниш већ осам година заредом, два пута годишње, доводе најбогатије Европљане. У разговору не крију да за месец дана боравка у Србији свако од њих потроши шест до осам хиљада евра, колико им треба за исхрану паса, куповину бензина, допуне за мобилни и провод.

"Све ово много кошта", каже Италијан Силвио Марели, "али нико не обраћа пажњу на то колико се потроши када вам је пас најбољи. Љубав према љубимцима јача је од свега."

Према речима организатора Душка Шормаза, нико није на губитку и сви добијају оно што желе:

"Ми продајемо мирис јаребице. Пас је само мирише, направи марку, како ми то кажемо, али нема пуцања, нема убијања јаребица, оне остају на броју, значи штете нема никакве, а корист је вишеструка."

Добро зарађују и продавци дресираних птичара у Србији, јер странци доброг пса плаћају око 6.000 евра. Рачуницу ових дана виде и нишки угоститељи чији су хотели препуни. међу њима је и власник хотела "Видиковац" Ратко Миладиновић.

"Задовљни смо, јер смо упослили све људе и унапредили свој бизнис ових дана", каже Миладиновић.

Некадашње ловиште краља Милана набогатије је пољским јаребицама од свих ловишта у Европи. Због њих су многи, како рекоше, спремни да у Нишу купе имања и ту заувек остану.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије