Читај ми!

Километар по километар до Лондона

Миле Стојкоски из Прилепа све је ближе остваривању циља да стигне на отварање олимпијских игара у Лондону. Пут од Македоније до Велике Британије прелази у инвалидским колицима.

Некада на моћном двоточкашу, данас у инвалидским колицима 46-годишњи Миле Стојкоски из Прилепа оставља за собом хиљаде километара друма на путу за Лондон, на отварање олимпијских игара.

Са старим пријатељима мотоциклистима из Ниша срео се након осам дана пута од Крушева ка Лондону. 

"Мој мото је покрени се, а поруку да сила није у мишићима већ у мислима хоћу да поделим својим примером са осталим друговима", каже Миле Стојкоски.

Стојкоски је кренуо на свој 10. маратон инвалидским колицима са циљем да поруку охрабрења особама са инвалидитетом пренесе кроз 15 земаља и са њом стигне на отварање олимпијских игара у Лондону, где ће му домаћин бити принц Мајкл од Кента.

Менаџер Владимир Пандовски каже да је најбитније да је маратонац Миле у одличном стању. Већ је оборио два лична рекорда, а прелази више од 50 километара дневно колицима.

Собним инвалидским колицима, возећи у просеку седам до осам километара на сат, Стојкоски планира да за 133 дана пређе 3.500 километара, уз логистику пријатеља на двоточкашма. У Нишу домаћини су "ноћни вукови".

Горан Јовановић из мотоклуба "Ноћни вукови" каже да је нормално да ће се јавити моторџијама јер је и сам моторџија.

Уз снажну мотивациону поруку инвалидним лицима, циљ овог маратона је и оснивање фондације за отварање рехабилитационих центара намењених управо тој популацији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије