Читај ми!

Професионални председник

Нишлија Слободан Јаковљевић је сваког дана у кампањи, иако се не бави политиком. Он зарађује за живот као професионални председник више Скупштина станара.

Неисправни лифтови, прљаво степениште, украдени противпожарни апарати - честа је слика у већини зграда у Србији. Од воље, слободног времена станара зграде и могућности да се договоре зависи да ли ће живети у лепшим условима. За овакве проблеме, можда, има решења у занимању којим се бави један Нишлија.

Слободан Јаковљевић је професионални председник скупштине станара и обећања, која нуди пре него што га изаберете, су за разлику од већине политичких, како каже, врло реална.

Пошто је проучио закон Слободан је, најпре, пријатељски, а од пре петнаест дана и званично почео да се бави проблемима скупштина станара.

"Услуга је 100 динара по стану, а све иде преко ниског предузећа. Обједињена наплата, с тим што сам ја у обавези да извештај из банке и стање дужника сваког месеца стављам на огласну таблу у згради", каже Јаковљевић.

Како то изгледа у пракси сведоче станари прве зграде у којој је ангажован.

"Било је врло неуредно, прљаво, без обзира на то што је зграда нова, тако да је било врло непријатно", каже Александар Симоновић станар зграде.

У старим зградама проблеми су најчешће вишегодишњи. Да ли у некој згради ради лифт, да ли је окречен ходник и да ли има светла зависи од нас самих, што, како кажу, и јесте проблем. Да би побољшали услове становања станари морају да се договоре.

Станари кажу да је њихов највећи проблем неслога у згради, затим једини лифт који ради често је у квару, а трећи проблем је, како кажу, што станари зграде неће ни на збор да дођу.

Ако је слична ситуација и у вашој згради, значи да имате проблем, који, захваљујући овом необичном занимању можете решити.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије