Читај ми!

Договор о исплати зарада?

Део заосталих зарада радницима "Магнохрома" биће исплаћен од продаје дела имовине фабрике, рекао директор Агенције за приватизацију Владимир Цветковић. Поједини радници сумњичави према предлогу државе.

После другог круга преговора директор Агенције за приватизацију Владимир Цветковић понудио је бившим радницима краљевачког "Магнохрома" исплату заосталих зарада од продаје дела имовине фабрике у висини од милион и 600 хиљада евра.

Преостали износ би системским решењима надокнадила држава.

Градоначелник Краљева Љубиша Симовић, који је са делегацијом бивших магнохромаца отпутовао у Београд, позвао их је да се у најкраћем року код својих правних заступника изјасне о понуди Агенције, јер од тога зависи оглашавање тендерске продаје индустрије "Магнохром".

Међутим, члан делегације радника Душан Вукадиновић је рекао да запослени не желе никакве хипотеке већ новац за плате за које већ месецима имају извршне судске пресуде.

Вукадиновић је рекао да ће следећа адреса њиховог протеста бити Влада Србије и да више неће ићи на састанке у институције које не могу да реше проблем, односно да им обезбеде новац.

Претходни састанак у Агенцији за приватизацију био је 28. фебруара.

Од 23. фебруара неколико стотина бивших радника "Магнохрома" се смењује у даноноћном протесту у великој сали Скупштине Краљева тражећи исплату у просеку 18 зарада и право на материјално обезбеђење незапослених.

После раскида приватизације "Магнохрома", око 1.900 људи је напустило предузеће уз социјални програм маја 2008, али је већина њих тужила предузеће за неисплаћене зараде.

"Магнохром" по овом основу дугује око 570 милиона динара, а са каматама и судским таксама дуг прелази милијарду динара.

Око 200 бивших радника краљевачког "Магнохрома" у уторак је блокирало Ибарску магистралу код Краљева, захтевајући исплату 18 заосталих зарада.

За време једночасовне блокаде, путни правци према Београду, Приштини и нишком ауто-путу били су затворени за саобраћај.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара