Читај ми!

Увођење реда у оглашавање странака

У сусрет изборима и партијама, али и као заштита градског ентеријера, на тридесет локација у Шапцу постављено је стотину привремених рекламних паноа. Свако лепљење предизборних плаката мимо предвиђеног места кажњаваће комунална полиција.

Прве предизборне поруке политичких партија вероватно ће већ следећег јутра дочекати Шапчане на стотинак паноа у главној градској улици и на периферији града. Огласне табле обезбедила је градска управа, и биће једино дозвољено место за лепљење рекламних плаката.

"Панои ће бити склоњени након избора, а бесплатно огласно место могу користити и грађани", објашњава Ненад Илић, руководилац одељења Комуналне полиције Шабац. "Новина у рекламној предизборној трци одговара и политичким партијама."

Да је та одлука добра, сматрају чланови странака и удружења.

"Места која су одређена за лепљење слика и памфлета у политичкој кампањи и треба да служе само у ту сврху", каже Дејан Видаковић, "свако лепљење на другим местима ружи град."

Од почетка прошле године, за лепљење плаката ван дозвољених места, шабачка комунална полиција поднела је до сада 237 прекршајних пријава против већине политичких странака у граду. Последња је стигла одбору Демократске странке. 

Прекршајни и финансијски реклами биланс ових избора сводиће се 6. маја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара