Читај ми!

Кућа за ромску породицу

Tринаесточланој ромској породици, локална самоуправа Пирота доделила је, на коришћење, кућу у селу Извор. То је трећа кућа коју је општина Пирот откупила за потребе збрињавања социјално најугрожених породица.

Општина Пирот купила је, у протекле две године, три куће за смештај социјално угрожених породица. Кућу у селу Извор код Пирота локална самоуправа и Центар за социјални рад предали су на коришћење тринаесточланој ромској породици.

Ова кућа, Аривовићима ће омогућити бољи живот, јер ће се у њу преселити Најда и Ненад са троје најмлађе деце, док ће двојица најстаријих синова са породицама, остати у старој кући. После 13 година муке, кажу, напокон ће имати купатило, довољно стамбеног простора и велику окућницу.

"Срећна сам што сам овде, јер ће деца моћи да се раскомоте горе, мало од пољопривредe, приватно кад раде, а помоћи ће нам и општина", каже Најда Машић. Ненад Аривовић додаје да живе од помоћи Црвеног крста.

За кућу и окућницу, локална самоуправа је из буџета издвојила 700.000 динара.

Бобан Николић, помоћник председника општине Пирот каже да ће сарадња са Центром за социјални рад омогућити решавање стамбених проблема грађана Пирота, што је како каже, њихов приоритет, док у Центру за социјални рад у Пироту, кажу да тренутно има више од 50 захтева социјално угрожених породица, које немају кров над главом.

Директорка Центра за социјални рад Марија Васић каже да постоје одређени критеријуми по којима се морају решавати проблеми најугроженијих. До краја године, град ће откупити још једну кућу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара