Читај ми!

Крушевачка изложба цвећа

Традиционална смомартовска изложба цвећа, без обзира на то што се отвара уочи Дана жена, за Крушевљане је сајам цвећа у малом који најављује лепше и топлије дане.

Осмомартовска изложба цвећа, коју Јавног комунално предузеће Крушевац приређује сваке године учи Дана жена, атрактивношћу и богатим асортиманом, увек изазива велико интересовање грађана.

Од цвећа, са женском лепотом може да се такмичи само орхидеја, тврде естете. Можда су у праву, јер су ретки примерци плаве и љубичасте ванда орхидеје са најкрупнијим цветовима појавом  засениле крушевачке даме.

"Овде може много тога да се научи. Има различитог цвећа и биљака", каже једна од њих. "Ту су и стручњаци које можете да питате све што вас занима о гајењу цвећа."

Крушевљанке овде сваке године купе бар један репрезентативни примерак за успомену. Цвеће се пажљиво бира за кућну колекцију.

Најтраженије су красуле, јер се верује да доносе новац и богатство домовима које красе.

"Иако је ово празник жена и увек се очекује да господа буду та која пазаре и поклањају цвеће, увек су даме те које ипак показују највеће интересовање и знају заиста шта треба да одаберу", каже Снежана Радојковић, руководилац службе зеленила ЈКП Крушевац. "Наравно, господа дођу касније то да купе или да, уз консултацију с нама,  одаберу адекватан поклон за своју жену."

Са мушкарцима је лакше сарађивати, јер нису пробирачи као њихове даме које, како каже особље изложбе, из године у годину све више знају о украсном биљу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво