Млади лекари добили посао

После деценије чекања, десеторо лекара добило је посао на одређено време у Општој болници и Дому здравља у Пироту. Лекари су бирани на основу просека оцена на студијама и времену чекања на посао, а за њихове плате општина је обезбедила десет милиона динара.

У Општој болници и Дому здравља у Пироту, почело је да ради десеторо лекара на одређено време. Њихово запослење финансирала је општина, која ће им и исплаћивати зараде наредних годину дана.

На евиденцији Националне службе за запошљавање у Пироту посао чека још 25 лекара.

Сенка Јовановић, дипломирала је 2008. године, са просечном оценом преко девет. Први уговор о раду потписала је пре неколико дана, а стечено теоријско знање, примениће кроз праксу у Онколошкој амбуланти пиротске болнице:

"Много ми значи. Ово је велики успех за мене, с обзиром na то да имам породицу и дете. Полако улазим у посао, има доста папирологије, али сам задовољна."

И Јелена Гошић, после више од четири године чекања, почела је да ради у неуролошкој амбуланти:

"Очекивала сам да ћу бити примљена, јер имам и добар просек и завршила сам релативно у року. Надам се да ће ово потрајати и после Нове године и да ћемо сви ми наћи своје место на неким од одељења."

Млади лекари који су добили посао имали су највеће просечене оцене на студијама, али је један од критеријума било и време чекања на посао.

Директор Опште болнице у Пироту, Радован Илић каже да је реакција кандидата, који су учествовали на овом конкурсу, била позитивна, као и да им, до сада, није стигао ниједан приговор од кандидата који нису задовољили критеријуме.

Општина Пирот је за запошљавање лекара издвојила десет милиона динара. Да ли ће моћи да задрже своја радна места и да се усавршавају, у општини кажу да зависи и од државе.

Председник општине Пирот Владан Васић каже да држава треба да одвоји мало више пара за специјализације, што је ствар преговора са Фондом за здравствено осигурање, јер се, како каже, са њима уговара плата лекара:

"Ја се надам да ће многи од њих своју шансу искористити и да ће следеће године у ово време бити у радном односу."

Своју шансу чека, још 25 лекара, који су на евиденцији Службе за запошљавање у Пироту, јер ће у наредних пет година двадесетак специјалиста отићи у пензију.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво