Читај ми!

Дуго чекање Златка Лонга

Технолог из Бојника води судски спор са општином која му, како каже, оспорава право на рад. Општина Бојник незадовољна радом суда који је оборио конкурс за инспектора за заштиту животне средине, на којем је примљен кандидат који не испуњава услове.

Златко Лонг је 1998. године био једини дипломирани технолог у општини Бојник. Данас има 44 године, али и даље, уместо на посао, сваког дана иде до националне службе за запошљавање.

Шансу да се запосли видео је 2009. године, када је општина  расписала конкурс за инспектора за заштиту животне средине.

Радно место добио је кандидат који не испуњава услове. Лонг и још један кандидат оборили су тај конкурс на суду.

Општина се жалила на ту одлуку и, према Лонговим речима нелегално расписала нови конкурс 2011, на који је примила истог кандидата.

 

Судски процес траје више од двадесет месеци и, коначно, 23. јануара, пошто је Лонг покренуо извршни поступак, суд доноси извршно решење које се још не спроводи.

"С обзиром на то да је други кандидат који је оборио конкурс запослен у општини, они су законски и морално дужни да мене приме на место инспектора за заштиту животне средине", каже Златко Лонг. "Мене и даље издржава мајка од пензије и општина ми оваквим понашањем оспорава право на рад."

У општини Бојник кажу да ће спроводити судске одлуке, али да то не значи да ће Златко Лонг постати инспектор.

"Ми смо изузетно незадовољни радом судова у овом случају", наглашава Драгослав Анђелковић, начелник општинске управе. "Зато смо се жалили високом савету судства и кабинету министра правде Снежане Маловић."

У саопштењу које смо добили из Основног суда у Лесковцу стоји да је општина Бојник дужна да изврши поновни избор кандидата по расписаном конкурсу из 2009. године, али да је одбијен предлог да се, у складу са условима конкурса, изабере Златко Лонг.

Логично, јер суд не може да одлучује ко ће бити примљен.  Према незваничним информацијама из суда, нови избор кандидата за инспектора општина Бојник дужна је да спроведе средином овог месеца.

Златко Лонг и даље чека.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво