Читај ми!

Санирање клизишта у Краљеву

Почело рашчишћавање терена на клизиштима и одронима на подручју Краљева, каже Начелник градског Штаба за ванредне ситуације Радоица Кочовић. На подручју Краљева има евидентираних око 300, углавном, мањих клизишта и сва се надзиру.

Начелник градског Штаба за ванредне ситуације Радоица Кочовић рекао је да је на подручју Краљева почело рашчишћавање терена на клизиштима и одронима.

Кочовић је истакао да је Штаб ангажовао механизацију која, у сарадњи са власницима објеката, рашчишћава терен. Стручњаци ће одредити које мере треба предузети за безбедносну санацију терена.

У селу Лешево је једно од опаснијих клизишта, које угрожава стамбене и економске објекте у једном домаћинству.

Како је Кочовић навео, то домаћинство било је заштићено јаким потпорниим зидом, али је он попустио под силином земље која се покренула.

"Пробаћемо да некако смањимо притисак на тај потпорни зид, а затим и да га санирамо", додао је Кочовић.

Поред тога, у селу Прогорелица поред Ибарске магистрале покренула се велика количина земље, због које се урушио пословни објекат Миљана Кундовића.

Према његовим речима, у том случају не ради се о правом клизишту, већ пре о одрону земље који је изазван одсецањем дела брда. Начелник Штаба је рекао да остала клизишта за сада угрожавају само локалне путеве у селима Роћевићи и Мрсаћ.

"Њих је проузорковала вода која се из нерашчишћених потока и канала излила на парцеле и покренула део земљишта", објаснио је Кочовић и нагласио да ће Штаб за ванредне ситуације и у тим случајевима, у сарадњи са мештанима, санирати терен.

Кочовић је навео да на подручју Краљева има евидентираних око 300, углавном, мањих клизишта и да се сва надзиру.

"Ових дана када у брдско-планинском подручју крене топљење снега, може да дође до активирања више клизишта. Формирали смо оперативни тим који прати ситуацију", напоменуо је Кочовић.

Пре неколико дана прорадило је седам клизишта и одрона на територији општине Краљево, који за сада угрожавају појединачна домаћинства или пословне објекте.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво