Од рекреације до oлимпијаде

У Панчеву је одржан други јуниорски турнир у бадминтону, на којем је учествовало 50 такмичара из седам клубова.

У Панчеву се бадминтон, углавном, игра рекреативно на отвореном простору. Међутим, пре пет година основан је и клуб, са педесетак чланова свих генерација.

Олимпијски спорт са дугом традицијом у свету, бадминтон клуб "Панчево" покушава да популаризује организовањем турнира.

"Бадминтон сам играла са другарима на школском излету. Кад сам се вратила кући пожелела сам да озбиљније тренирам овај спорт и кад сам чула да у нашем граду постоји клуб одмах сам се учланила", прича Софија Карановић.

"Иако на први поглед не изгледа тако, није нимало лако такмичарски играти бадминтон, јер играч мора да буде одлично физички и технички припремљен."

Бадминтон је олимпијски спорт, али у конкуренцији веома јаких репрезентација  наши играчи још не могу да изборе визу за највећу спортску смотру на свету.

"Имамо једну екипу од петоро веома озбиљних играча који ће, можда, једног дана бранити боје наше репрезентације и на Олимпијским играма", каже Иван Ковачевић, председник БК "Панчево".

"За сада су у великој предности такмичари из Кине, Малезије, Индије, Данске, где се много више улаже у овај спорт, који код нас још није толико популаран, мада када одемо на излет сви из гепека аутомобила вадимо лоптицу и рекете."

Прва лоптица за бадминтон направљена је од 16 гушчијих пера која су забодена у чеп од плуте.

Панчевци се, за сада, не могу похвалити врхунским међународним резултатима, али се могу похвалити да имају највећу лоптицу на Балкану, високу 173 центиметра.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије