Читај ми!

Радници "Магнохрома" и даље протестују

Бившим радницима "Магнохрома", који захтевају исплату заосталих зарада, понуђено стављање хипотеке на део имовине тог предузећа. Радници тврде да би, ако прихвате тај предлог уместо по 2.500 евра, добили од 500 до 600 евра.

Ни после три године од правоснажних судских решења, око 1.300 бивших радника краљевачког "Магнохрома" није добило зараде за период од 2001. до 2008. године.

Незадовољни понуђеним решењем, око 150 некадашњих радника "Магнохрома" и даље протестује у Градској скупштини.

Бивши радник "Магнохрома" Милутин Букоњић каже да су незадовољни, јер Агенција за приватизацију нуди неке мутне и ћораве послове, да продају фирму, а да то пола радника не може да доживи.

Преговорима радника и Агенције за приватизацију присуствовао је и градоначелник Краљева.

"Они су понудили да ставе хипотеку слободне имовине Магнохрома на располагање бившим радницима који су остали ускраћени за плате, а истовремено да, када буде продат Магнохром, пропорцијално свом учешћу у укупном дугу реализује и тај део", каже градоначелник Краљева Љубиша Симовић.

Радници, међутим, тврде да би, ако прихвате предлог Агенције за приватизацију, уместо по 2.500 евра, добили од 500 до 600 евра.

У Регионалној привредној комори кажу да, без помоћи државе, захтеви радника не могу да буду испуњени.

"Гледајући Магнохром као фирму, њено економско стање је такво да даље задужење, Магнохром води у потпуни колапс из којег не може да се изађе", каже председник Регионалне привредне коморе Краљево Младомир Новаковић.

Од 1.900 радника који су прихватили социјални програм, 1.300 поднело је тужбе. Укупно им се, како је пресуђено, дугује 570 милиона динара, без камата и судских такси.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 12. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије