Читај ми!

Уметност љубави и вина

У књажевачком Завичајном музеју одржано 21. Вече отвореног срца, манифестација посвећена уметности, љубави и вину. Своје радове представило је двадесет шесторо књажевачких уметника.

Манифестација "Вече отвореног срца", основана 1991. године, одржана је по 21. пут у Завичајном музеју у Књажевцу.

Горан Милосављевић, наставник ликовне културе и један од оснивача, присећа се ентузијазма са којим је припремано прво "Вече отвореног срца":

"Били смо студенти, урадили смо цео посао на мишиће, припремили изложбу, обезбедили слике, излагаче и госте. Иако је то што смо урадили било право освежење у културном животу града, нико од нас тада није могао да претпостави да ће толико дуго трајати. Презадовољан сам."

Милена Милошевић Мићић, кустоскиња Завичајног музеја који је подржао иницијативу групе студената и наставио организовање "Вечери отвореног срца"  истиче да манифестација успешно спаја различите видове уметности:

"Гости Вечери отвореног срца, личности познате и афирмисане у областима којима се баве, пружали су током година Књажевчанима јединствену прилику да се упознају са другачијим погледима на свет и чују оно што се у мањим срединама не може често чути."

Гости су били политичари, глумци, књижевници, научници, између осталих и доктор Зоран Ђинђић, Раша Попов, Лане Гутовић, Јакша Динић и многи други.

Изложба ликовних остварења књажевачких уметника на "Вечери отвореног срца" временом је постала својеврсна прилика да се публици покажу најновији радови. Ове године двадесет шесторо стваралаца представило је своје слике, цртеже, скулптуре, уметничке фотографије и видео-радове.

Најмлађи аутор, једанаестогодишња Јулијана Ристић, каже да на "Вечери отвореног срца" излаже већ четврти пут:

"Цртам и сликам од малена, и волела бих да у томе будем добра као мој деда који је прави сликар."

О вину, љубави и уметности говорио је Радиша Николић, познати књажевачки енолог и произвођач вина, гост  манифестације коју су млади Књажевчани основали са идејом да суграђанима представе своја остварења у различитим уметничким дисиплинама и да се на Дан заљубљених друже уз музику и поезију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво