Читај ми!

Најдужа задржавана путничких и теретних возила на Батровцима

Последњег августовског викенда појачан је саобраћај на свим путевима кроз Србију због завршетка туристичке сезоне и почетка школске године. Чека се и на граничним прелазима, најдуже на Батровцима.

Према информацијама Управе граничне полиције, на излазу из Србије путничка возила на прелазу Батровци чекају два, а теретна четири сата.

На Хоргошу на излазу из земље чекања су 60 минута. Излази се у пет колона, а шеста је резервисана за аутобусе. Да би ушли у Мађарску, на суседном прелазу Реске, путницима треба још два сата стрпљења.

На оближњим, мањим, интегрисаним граничним прелазима Хоргош 2-Реске2 и Бачки Виногради-Ашотхалом, потребно је око два сата да би се прешла српско-мађарска граница у правцу Западне Европе.

На Ђали се обе границе прелазе за око 90 минута, у правцу Мађарске.

На граничним прелазима Келебија и Бајмок путници се задржавају око 60 минута да би изашли из Србије.

На Бачком Брегу, Растини и прелазу Рабе су најмања чекања према Мађарској - око 15 минута.

На граничном прелазу Прешево је променљиво време задржавања возила, али је појачан прилив из правца Северне Македоније.

На улазу у Србију чека се око пола сата, на излазу петнастак минута.

На прелазу Гостун ка Црној Гори, на излазу из земље чека се петнаестак минута док је на улазу променљиво, најдуже до пола сата, колико се чека и на граничном прелазу Јабука, у оба правца.

На граничном прелазу Котроман ка БиХ, и на улазу и на излазу чека се десетак минута.

Продужено радно време прелаза

Продужено је радно време граничног прелаза Бачки Виногради, који ће до 3. септембра од понедељка до четвртка радити од 7 до 19 часова, а радно време петком, суботом и недељом је од 7 до 22 часа.

Продужено је радно време Бајмока до 10. септембра - понедељак-четвртак од 7 до19 часова, а петак, субота и недеља од 7 до 24 часа.

На више деоница ауто-путева и магистралних путева у току су радови на
редовном одржавању и уређењу зеленог појаса и возачи морају прилагодити брзину и начин вожње привременој саобраћајној сигнализацији уз посебну опрезност на раднике у овим зонама.

Последњи викенд у августу један је од најфреквентнијих у години јер се
грађани враћају са годишњих одмора, предстоји почетак школске године, а и један број страних држављана и даље пролази кроз нашу земљу па је очекиван повећан интензитет саобраћаја на готово свим путним правцима, саопштио је Ауто-мото Савез Србије.

Појачане су и контроле саобраћајне полиције. У средишту пажње су прекорачење брзине, непрописно претицање и вожња под дејством алкохола и дрога, вожња с телефоном у руци, без појаса и дечјег седишта

уторак, 11. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије