Читај ми!

Оптерећени гранични прелази, нешто боља ситуација у вечерњим сатима

Због смене туриста гужве на путевима, вишесатна чекања на граничним прелазима током дана, а нешто боља ситуација у вечерњим сатима.

Првог дана викенда средином јула очекиване су гужве на путевима и граничним прелазима. На готово свим прелазима возила су се дуже задржавала. 

Током читавог дана дужа је колона на излазу из земље, на Прешеву се чека два сата.

Оптерећен је прелаз Прешево–Табановце, у претходних 12 сати прошло је 45.000 путника, око 13.000 путничких аутомобила и 70 аутобуса.

Од јуче поподне важи минимум граничне контроле. Ово је заједнички прелаз, возила и путници се контролишу на једном месту, када излазе из Србије држављани се контролишу на улазу у Северну Македонију.

Ради се пуним капацитетом, велики је прилив возила из свих крајева Европе.

На улазу је мање оптерећење, од 30 до 60 минута је било задржавање. И други гранични прелаз Прохор Пчињски је био оптерећен данас.

На Градини је мало боља ситуација него што је то било током дана, чекало се дуже од три сата, сада се чека нешто дуже од 60 минута, возила се пропуштају у шест колона, највише се задржавају аутобуси.

За наше грађане који прелазе Градину и иду преко Бугарске на одмор: уколико су у могућности најбоље је да вињету за коришћење ауто-пута у Бугарској купе електронски јер ће уштедети бар сат времена чекања.

Из правца Бугарске на улазу у Србију појачан је саобраћај. Веће гужве се очекују наредног викенда, јер се прва тура туриста која је отишла на годишњи одмор враћа.

понедељак, 06. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара