Престао снег, опрез због јаког ветра и поледице

Снежне падавине су престале, више нема опасности од формирања новог снежног покривача, али повремно јак ветар ствара снежне наносе што додатно отежава рад путара и чишћење путева, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Повремено олујни удари ветра најјачи су на превојима Тимочке и Неготинске крајине, на подручју Великог Градишта, у Подунављу, Јужном Банату и на ширем подручју Београда.

Све влажне деонице се током ноћи и јутра врло лако претворе у лед, због чега АМСС возачима саветује додатну опрезност за време вожње, на већем одстојању и са увек додатно смањеном брзином на мостовима и надвожњацима.

Деонице на којима има снега су Мионица - Брежђе - Дивчибаре - Каона; Власинско Језеро - граница Србија-Бугарска; Јошаничка Бања - Копаоник; граница ПЗП Пожега/Ивањица- Ивањица - Граница ПЗП Ивањица/Нови Пазар (Јавор); Мајдево (језеро Ћелије) - Равни - Јанкова клисура (Ловачка кућа) - Блаце. На тим деоницама је коловоз влажан и снега има до пет центиметара.

Непроходан је путни правац трећег приоритета/Ц категорије одржавања - граница ПЗП Ивањица/Нови Пазар - Одвраћеница - Преко Брдо.

Прилази зимским туристичким центрима су проходни. 

На наплатним рампама у Србији нема задржавања. Камиони на теретним прелазима чекају од осам до сат времена. На Батровцима се чека осам сати, а Хоргошу три сата, на Келебији два сата, а на Сремској Рачи сат времена. 

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво