Киша и мокри коловози отежавају саобраћај

Повремени пљускови и киша отежавају саобраћај и условљавају мокре коловозе на путевима подручја Великог Градишта и Зрењанина, а према најавама метеоролога на кишу и мокре коловозе треба рачунати и у осталим крајевима Србије.

Невреме које јуче захватило западне и југозападне крајеве, као и поједине делове Шумадије утицало је на појаву бујичних вода, због чега је нагло порастао водостај неких река и потока због којих је саобраћај на појединим путевима у овим крајевима био отежан.

Из АМСС-а саветују возачима да прилагоде вожњу условима на путу, а брзину додатно смање на путевима поред речних токова и у планинским пределима, где додатну опасност представљају одрони и мањи наноси земље од бујица и бујичних вода.

Према последњим информацијама Управе граничне полиције Србије, појачан је проток возила на граничним прелазима, али тренутно нема дужих задржавања од 30 минута, осим на прелазима са Црном Гором где се на излазу из Србије на прелазима "Гостун" и "Шпиљани" чека око 50 минута.

Што се тиче најава и најактуелнијих измена у саобраћају, због оштећеног моста обустављен је саобраћај на државном путу II А реда број 143, деоница Причевић - Печка.

До 29. августа биће измењен режим саобраћаја на државном путу I Б реда број 21, Косјерић - Пожега, деоница Каленићи - Ковачевића песак, због радова на санацији клизишта "Златна долина".

За време извођења радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила једном коловозном траком регулисано семафорском сигнализацијом.

На државном путу I Б реда број 23, на деоници између Коњевића и Бељине, доћи ће до обуставе саобраћаја услед радова на рехабилитацији вијадукта моста преко Западне Мораве у Чачку.

За време извођења радова саобраћај ће бити преусмерен на локалне
саобраћајнице града Чачка и биће регулисан адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.

Обустављен је и саобраћај на државном путу II Б реда број 313, деоница Раковац - Змајевац, због радова на ургентном одржавању пута. Саобраћај се за време обуставе преусмерава према постављеној саобраћајној сигнализацији на државни пут I Б реда број 21, државни пут II А реда број 119, локални пут преко Фрушке горе-Партизански пут и улице кроз насељена места.

Данас није предвиђено потпуно обустављање саобраћаја на Ауто-путу Е80, Ниш - Димитровград (граница са Бугарском), деоница од Чифлика до Станичења, магистрални пут I Б реда, број 43.

До 1. августа у временском периоду од 7 до 17 часова, због радова на појачаном одржавању, биће обустављен саобраћај у Косјерићу на државном путу II А реда број 174, улице Карађорђева и Живојина Мишића.

Такође, биће обустављен саобраћај на делу државног пута II А реда број 127, у улици Вука Караџића према Старим Бановцима, због почетка друге фаза радова.

Обустављен је саобраћај због радова на санацији клизишта на државном путу II Б реда број 342, деоница Уб - Попучке - Иверак, наводи АМСС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво