Саобраћај умереног интензитета, без застоја

На путевима у Србији саобраћај је умереног интезитета, обавља се по сувим коловозима и уз добру видљивост, без застоја и посебних ограничења на свим фреквентнијим путевима, саопштио је АМСС.

Према последњим информацијама Управе граничне полиције Србије, појачан је проток возила на нашим прелазима, али тренутно нема дужих задржавања од 30 минута, сем на прелазу Гостун са Црном Гором где се чека од 60 до 70 минута на излазу из земље.

Време задржавања на граничним прелазима је релативно и врло често променљиво, посебно у туристичкој сезони у којој се налазимо.

Што се тиче најава и најактуелнијих измена у саобраћају, успостављен је нормалан режим саобраћаја на државном путу И Б реда број 22, Ибарска магистрала, деоница Краљево–Рашка– Нови Пазар, у месту Грдица.

Завршени су радови, а саобраћај је од 23. јула отворен и у потпуности нормализован на мосту "Сушица 2" преко реке Грабовнице на делу државног пута ИБ реда број 23, деоница Кнежевићи - Бела Земља.

Од данас у 09.00 сати, на државном путу IБ реда број 23, на деоници између Коњевића и Бељине, доћи ће до обуставе саобраћаја услед радова на рехабилитацији моста преко Западне Мораве у Чачку. За време извођења радова саобраћај ће бити преусмерен на локалне саобраћајнице града Чачка и биће регулисан адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.

Од данас ће доћи и до обуставе саобраћаја на државном путу II Б реда број 313, деоница Раковац - Змајевац, због радова на ургентном одржавању пута. Саобраћај се за време обуставе преусмерава према постављеној саобраћајној сигнализацији на државни пут I Б реда број 21, државни пут II А реда број 119, локални пут преко Фрушке горе - Партизански пут и улице кроз насељена места. Радови ће бити обезбеђени саобраћајном сигнализацијом и опремом.

Кад је реч о непроходним путним правцима, од 12. јула до 1. августа, у периоду од 07.00 до 17.00 сати, због радова на појачаном одржавању, биће обустављен саобраћаја у Косјерићу на државном путу ИИА реда број 174, улице Карађорђева и Живојина Мишића.

Саобраћај је преусмерен на друге градске улице, према постављеној адекватној привременој саобраћајној сигнализацији и опреми.

На снази је и о обустава саобраћаја због радова на санацији клизишта на државном путу IIБ реда број 342, деоница Уб–Попучке–Иверак, а алтернативни пут је Уб–Словац–Ваљево.

Према информацијама ЈП "Путеви Србије" на деоницама на којима су започети радови, начин саобраћаја је измењен и успорен, па је савет возачима да поштују постављену саобраћајну сигнализацију и да брзину кретања возила прилагоде датим условима на путу.

ЈП "Путеви Србије" и Сектор наплате путарине ће током предстојеће летње сезоне интензивирати рад на наплатним станицама како би се обезбедио несметан пролазак возила због повећаног саобраћаја на путевима у Србији, посебно на аутопутевима под наплатом, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво