Измешта се окретница аутобуса са Трга републике

Окретница аутобуса на Тргу републике требало би да се потпуно исели током следеће године, како би се центар града претворио у пешачку зону. Јавни превоз са те локације биће усмерен на Нови Београд Блок 20 и у Дунавску улицу, најавио је градски архитекта Милутин Фолић.

Милутин Фолић је, приликом обиласка радова на изградњи терминуса за јавни превоз у Улици Владимира Поповића у Блоку 20, рекао да је циљ града да се осим Трга републике од јавног саобраћаја потпуно растерети и Студентски трг и делимично Зелени венац.

"Циљ је да се центар града ослободи вишка аутобуса и да га претворимо у пешачку зону. Направили смо анализу саобраћајних линија још прошле године и у оквиру те стратегије планирана су четири нова терминуса", рекао је Фолић.

У Улици Владимира Поповића у Блоку 20 биће нова окретница аутобуских линија 96, 27 и 27Е, а предвиђено је да радови буду завршени до краја септембра, док ће на терминус у Дунавској бити преусмерене линије 43, 32Е, 35.

За изградњу терминуса у Дунавској, како каже, изабран је извођач радова, завршавају се пројекти, решавају имовинскоправни односи, а предвиђено је да буде завршен током следеће године.

Фолић каже да ће саобраћај са Студентског трга и дела Зеленог венца бити преусмерен на још два терминуса која су предвиђена да се праве код Бранковог моста, чим се скрене код Ушћа и у Блоку 42.

Ускоро ће, каже Фолић, бити расписан конкурс за набавку јавних бицикала како би пројекат заживео на пролеће наредне године. То би значило да грађани могу аутобусом да дођу до Новог Београда или Дунавске, а затим бициклом по центру града.

Градски секретар за саобраћај Душан Рафаиловић каже да је вредност радова на новој окретници линија 27, 27Е и 96 у Блоку 20 око 30 милиона динара, да је фреквентност саобраћаја на Тргу републике 60 аутобуса на час, те да ће фреквентност на терминусу у Блоку 20 бити 25 возила на час, а у Дунавску 35 возила на час.

Услуга градског превоза остаће иста, али ће Трг републике бити растерећен од тешког аутобуског саобраћаја и центар града ће добити лепшу слику, закључио је Рафаиловић.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара