Застоја нема, саобраћај умерен

Саобраћај се на ауто-путевима у Србији одвија без застоја и умереног је интензитета, а на наплатним станицама се пролази без дужих задржавања, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Умерен интезитет саобраћаја очекује возаче и на осталим фреквентним путевима који воде ка туристичким местима у Србији, додаје АМСС.

Према последњим информацијама Управе граничне полиције, на граничним прелазима саобраћај је појачаног интензитета, стање је за сада редовно, али и релативно и често променљиво.

Тренутна задржавања на нашим граничним прелазима су око 30 минута, сем на граничном прелазу Градина са Бугарском, где су задржавања до сат времена и где су у функцији шест колона на излазу из земље.

АМСС упозорава да због започетих радова на појединим путевима треба рачунати на измене у саобраћају, на којима је саобраћај регулисан одговарајућом саобраћајном сигнализацијом и опремом.

Возачи би требало да због високих дневних температура праве чешће паузе у вожњи, користе више течности и избегавају путовање у најтоплијем делу дана.

Од данас до 31. јула у периоду од 07:00 до 15:00 часова, на државном путу ИИ А, реда број 258, на деоници Чукарка - граница са Македонијом (Прешево 2), изводиће се радови на реконструкцији пута.

Такође, данас од 22:00 часа до 05. 00 часова сутра, 14. јула, на делу државног пута И А реда број 1, изводиће се радови на чишћењу и прању дилатационих спојница на мосту Газела, у оба смера.

Радови ће се изводити у покрету, наизменично у претицајној и возној
саобраћајној траци и биће обезбеђени адекватном привременом саобраћајном сигнализацијом и опремом.

Од данас, од 07:00 часова до 09.00 часова сутра, 14.јула, изводиће се радови на асфалтирању дела државног пута И А реда број 1 (ауто-пут Е-75), између Врбаса и Змајева (Јегричка), у смеру Врбас-Нови Сад.

Радови ће се изводити у претицајној саобраћајној траци, док ће возна и зауставна саобраћајна трака бити слободне за саобраћај.

Од данас до 13. августа, услед радова на рехабилитацији коловоза, доћи ће до измене режима саобраћаја на државном путу IА реда број 158, деоница Алексинац - Катун, код села Глоговица.

За време извођења радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила једном коловозном траком.

До 23. јула, у периоду од осам до 16 часова, услед радова на редовном одржавању на делу аутопута од петље Хоргош до петље Суботица север, доћи ће до измене режима саобраћаја.

За време извођења радова, саобраћај ће се преусмеравати са претицајне на возну и зауставну саобраћајну траку, а изводиће се у смеру ка Новом Саду.

Од данас до 16. јула предвиђене су обуставе саобраћаја, у периоду од осам до 18 часова, код Горње Трепче, на делу пута између паркинга бање и скретања за Луњевицу.

АМСС додаје да ће сутра, 14. јула, у периоду од 07:00 до 18:00 часова, доћи до обуставе саобраћаја на државном путу IIА реда број 217, преко пруге у насељеном месту Тешица, због радова на санацији прелаза.

Саобраћај ће бити преусмерен на локални пут кроз село Банковац.

До понедељка 18.јула није предвиђено потпуно обустављање саобраћаја на Аутопуту Е80, Ниш - Димитровград (граница са Бугарском), на деоници од Чифлика до Станичења, на магистралном путу I Б реда, број 43, додао је АМСС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се