Већи број возила на путевима, могућа дужа задржавања

Други викенд у јулу доноси и први већи талас туриста, који ће већ са првим поподневним сатима кренути ка својим дестинацијама и летовалиштима, па је могуће и дуже задржавање на граничним прелазима и наплатним рампама.

Осетно већи број возила присутан је на путевима првог и другог приоритета који воде ка Црној Гори, као и на аутопутевима који из правца Мађарске и Хрватске воде ка Македонији и Бугарској, саопштио је Аутом-мото савез Србије.

Из сектора за наплату путарине предузели су све неопходне мере да убрзају проток возила на наплатним станицама, наводи се у саопштењу.

Према последњим информацијама Управе граничне Полиције Србије, појачан је саобраћај на прелазу Батровци са Хрватском као и на граничном прелазу Хоргош са Мађарском при чему су задржавања на улазу у Србију од 30 до 60 минута, док на осталим граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

АМСС подсећа да је време задржавања на граничним прелазима променљиво па врло брзо може доћи до формирања дужих колона и већег задржавања.

Из АМСС препоручују коришћење мање фреквентних граничних прелаза са Хрватском - Шид, а са Мађарском - Келебију, док је радно време прелаза Хоргош 2, Бачки Виногради, Бајмок и Ђала од 07-19 сати.

Што се тиче најава и актуелних измена у саобраћају, 10. јула од 22.00 сати до 11. јула до 05.00 сати, на делу моста "Газела", изводиће се радови на чишћењу и прању дилатационих спојница, у оба смера.

Гаража "Обилићев венац" комплетно је затворена за кориснике од петка 8. јула због радова на реконструкцији и надоградњи, и у наредних пет месеци неће радити.

Од 7. до 23. јула, у временском периоду од 08 до 16 часова, услед радова на редовном одржавању на делу аутопута од петље Хоргош до петље Суботица север, доћиће до измене режима саобраћаја.

За време извођења радова, саобраћај ће се преусмеравати са претицајне на возну и зауставну саобраћајну траку, а изводиће се у смеру ка Новом Саду.

У оквиру пројекта изградње Робне куће "Икеа", од 4. до 15. јула, на делу ауто-пута Е-75, изводиће се радови на измештању далековода, на деоници после наплатне станице Бубањ Поток до Траншпеда, у оба смера Београд - Ниш и Ниш - Београд.

У периоду од 7. до 9. јула обустављен је саобраћај код Горње Трепче, на делу пута између паркинга бање и скретања за Луњевицу. Обустава ће трајати у временском периоду од 07.00 до 16.00 сати, док ће у уторак 12. јула саобраћај бити обустављен од 08.00 до 18.00 сати.

Кад је реч о непроходним путним правцима, од 7. јула до 1. августа биће обустављен саобраћај у улици Вука Караџића према Старим Бановцима, због почетка друге фаза радова, и то од укрштања са ул. Николе Момчиловића до укрштања са ул. Подунавског партизанског одреда.

Алтернативни правци који воде прилазима улици Вука Караџића из смера Београда, аутопута и Старих Бановаца, су кроз улицу Бранка Радичевића, а из смера центра кроз улицу Јана Сикоре.

Према информацијама ЈП "Путеви Србије" на деоницама на којима су започети радови, начин саобраћаја је измењен и успорен, па је савет возачима да поштују постављену саобраћајну сигнализацију и да брзину кретања возила прилагоде датим условима на путу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво