АМСС: Појачан саобраћај на ауто-путевима

Крај радне недеље доноси, по правилу, већи број возила и појачан саобраћај на ауто-путевима и свим осталим фреквентнијим правцима, али временске прилике тренутно омогућавају несметано одвијање саобраћаја, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Возаче очекују суви коловози и добра проходност путева, али је неопходна већа опрезност у вожњи на деоницама где су радови у току. Посебно треба обратити пажњу на безбедност радника и путара, на шта подсећају из Јавног предузећа "Путеви Србије".

Према последњим информацијама Управе граничне полиције, на нашим граничним прелазима, на путничким терминалима тренутно нема дужих задржавања од 30 минута.

АМСС најављује да се гаража "Обилићев венац" комплетно затвара за кориснике због радова на реконструкцији и надоградњи.

Док се изводе овако велики радови, због безбедности корисника, она не може бити отворена, тако да од данас, наредних пет месеци, гаража неће радити.

Наплатна станица Умчари, на делу државног пута I А реда број 1, неће бити снабдевена електричном енергијом, у периоду од 08:45 до 16:00 часова, због планираних радова на електроенергетским објектима.

Од 7. до 23. јула, у периоду од осам до 16 часова, услед радова на редовном одржавању на делу аутопута од петље Хоргош до петље Суботица север, доћи ће до измене режима саобраћаја.

За време извођења радова, саобраћај ће се преусмеравати са претицајне на возну и зауставну саобраћајну траку, а изводиће се у смеру ка Новом Саду.

Од 6. до 20.јула, на државном путу II Б реда број 344, на деоници Дражевац-Мељак, изводиће се радови на санацији местимичних оштећења коловоза на деоници дужине 2,7 километара, од Вранића ка Дражевцу, уколико временски услови то дозволе.

За време извођења радова, саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила. 

Због радова, који су почели 04. јула на периодичном одржавању надвожњака преко пруге и државног пута I Б реда број 23, и држвног пута I Б реда број 21, деоница Пожега-Ужице, на "Ариљској петљи", дошло је до измене у саобраћају.

Затворена је лева коловозна трака надвожњака у смеру од Ужица ка Чачку, док се саобраћај обавља десном (санираном) коловозном траком, уз наизменично пропуштање возила.

Предвиђено је да радови буду завршени до 15. августа, уколико временски услови то дозволе.

Услед радова на уређењу клизишта, дошло је до наизменичног пропуштања возила на државном путу I Б реда број 24, на деоници Крагујевац-Краљево, у месту Балосава и на државном путу II А реда број 183, на деоници Крагујевац-Рековац у месту Горња Сабанта.

У оквиру пројекта изградње робне куће "Икеа", од 04. до 15. јула, на делу државног пута I А реда број 1 (ауто-пут Е-75), изводиће се радови на измештању далековода, на деоници после наплатне станице Бубањ Поток до Траншпеда, у оба смера Београд-Ниш и Ниш-Београд.

Од 04.јула на снази је измена режима саобраћаја на деоници Баточина-Жировница, због радова на поправци коловоза.

У зони извођења радова, саобраћај се одвија преусмеравањем возила на десну коловозну траку у смеру Баточина-Крагујевац, где ће се саобраћај одвијати наизменичним пропуштањем возила.

До 09. јула, од седам до 16 часова, биће обустављен саобраћај код Горње Трепче, на делу пута између паркинга бање и скретања за Луњевицу.

Саобраћај ће 14. јула, у периоду од 07:00 до 18:00 часова, бити обустављен на државном путу II А реда број 217, преко пруге у насељеном месту Тешица, због радова на санацији прелаза.

Саобраћај ће бити преусмерен на локални пут кроз село Банковац.

До понедељка, 11. јула, није предвиђено потпуно обустављање саобраћаја на Аутопуту Е80, Ниш-Димитровград (Граница са Бугарском), на деоници од Чифлика до Станичења, на магистралном путу I Б реда, број 43.

До првог августа биће обустављен саобраћај на делу државног пута II А реда број 127, у улици Вука Караџића према Старим Бановцима, због почетка друге фаза радова, и то од укрштања са улицом Николе Момчиловића до укрштања са улицом Подунавског партизанског одреда.

Алтернативни правци који воде прилазима улици Вука Караџића из смера Београда, аутопута и Старих Бановаца, су кроз улицу Бранка Радичевића, а из смера центра кроз улицу Јана Сикоре.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво