Путеви проходни, нема задржавања

С почетком викенда и летње туристичке сезоне на путевима у Србији очекује се већи број возила и могуће су мање гужве на наплатним рампама и граничним прелазима, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

За сада се нигде не бележе задржавања, путеви су проходни а време ведро и пријатно за вожњу.

Због високих температура које се очекују током дана савет возачима је да на дужа путовања крећу одморни и да за путовање користе раније јутарње, или касније поподневне сате.

Према последњим информацијама Управе граничне полиције, на нашим граничним прелазима, на путничким терминалима нема дужих задржавања од 30 минута.

Према подацима Управе саобраћајне полиције, претходног дана на путевима у Србији евидентирано је 107 саобраћајних незгода, у којима је 61 особа повређена, а једна особа је смртно страдала.

У Београду су забележене 54 саобраћајне незгоде, у којима су 24 особе повређене.

Према информацијама ЈП "Путеви Србије" на деоницама на којима су започети радови, начин саобраћаја је измењен и успорен, па је савет возачима да поштују постављену саобраћајну сигнализацију и да брзину кретања возила прилагоде датим условима на путу.

Од 24. до 27. јуна од 07 до 17 часова доћи ће до измене режима саобраћаја на државном путу I А реда број 1, деоница Инђија–Нови Бановци, смер Нови Сад–Београд, због извођења радова на редовном одржавању.

Од 20. јуна до 15. јула на државном путу I А реда број 4 (ауто-пут Е-80), изводиће се радови на санацији коловоза, на возној и претицајној саобраћајној траци. У складу са динамиком извођења радова, за саобраћај ће се повремено затварати претицајна (брза), односно, возна саобраћајна трака.

У периоду од 20. јуна до 15. јула на државном путу I А реда број 1 (ауто-пут Е-75), деоница од петље "Ниш југ" до петље "Лесковац центар" до насеља Печењевци, изводиће се радови на санацији коловоза, на возној и претицајној саобраћајној траци.

Због изградње јужног крака коридора 10, од 23. јула преусмерен је саобраћај са државног пута II/А реда бр. 158 од насеља Предејане до места Царичин Град у дужини од 4,2 километара, на државни пут И/Б реда бр. 44.

Брзина је на овом делу ограничена, а саобраћај се одвија према постављеној саобраћајној сигнализацији. Ова измена у саоббраћају биће на снази до краја ове године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара