АМСС: Већа опрезност и спорија вожња због кише

Повремене пролећне кише праћене грмљавином, а понегде и могући јачи пљускови, временске су прилике због којих ће возачима бити потребне већа опрезност и спорија вожња овог првог дана викенда, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

По оваквом времену карактеристични су застоји у саобраћају са повремено успореном вожњом.

Многа оштећења на коловозу се не примећују јер су испуњена водом, мокар коловоз је клизав, а зауставни пут дужи, па из АМСС саветују возачима да држе веће одстојање између возила.

Што се тиче најава и актуелних измена у саобраћају, од 9. јуна, од 22.00 сати до 14. јуна до 06.00 сати, на делу државног пута I А реда број 1, мост „Газела“, изводиће се радови на чишћењу и прању моста „Газела“, на пешачким стазама у оба смера.

Радови ће се изводити у покрету у у крајњој десној (зауставној) саобраћајној траци и биће обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.

Од 9. до 20. јуна, у временском периоду од 22.00 до 05.00 сати, на делу државног пута I А реда број 1 (ауто-пут Е-75), од петље Т6-скретање за Нови Сад“ до петље Ласта“, изводиће се радови на фарбању зауставне траке у оба смера.

Од данас од 22.00 сати до 13. јуна до 05.00 сати доћи ће до измене режима саобраћаја на делу државног пута I Б реда број 10 (Панчевачки мост), у смеру Панчево-Београд, због извођења радова на замени дилатација на објекту.

Радови на уређењу камених косна због којих се повремено обустављао саобраћај на деоници Међувршје - Овчар Бања у трајању до 30 минута, неће бити актуелни у овој недељи. Наставак радова, са могућом обуставом у саобраћају очекује се почетком следеће недеље, уколико временски услови то дозволе.

Због редовног периодичног одржавања државног пута ИБ реда број 14 на обилазници око Смедерева и скретање за Радинац предвиђене су измене у одвијању саобраћаја и то у периоду од данас до 26. јуна.

Данас су планирани и радови на испитивању надвожњака код села Станичење, у времену од 09.00 до 16.00 сати. У периоду од 12.00 до 14.00 сати предвиђена је потпуна обустава саобраћаја преко надвожњака, а локално становништво ће бити обавештено и путем летака.

Кад је реч о непроходним путним правцима, од 7. јуна до 1. августа обустављен је саобраћај на делу државног пута IIА реда број 127, у Улици Вука Караџића према Старим Бановцима, због почетка друге фаза радова, и то од укрштања са Улицом Николе Момчиловића до укрштања са Улицом Подунавског партизанског одреда.

Алтернативни правци који воде прилазима улици Вука Караџицха из смера Београда, ауто-пута и Старих Бановаца, су кроз Улицу Бранка Радичевића, а из смера центра кроз Улицу Јана Сикоре.

Активно клизште "Царевац" узрок је обуставе саобраћаја на државном путу I/Б реда број 28, деоница Дуб- Костојевићи, а алтернативни путеви су Ужице - Кнежевићи (ДП Iб/23) - Кремна (ДП Iб/28) - Калуђерске Баре - Бајина Башта (IIа/170) - Рогачица или Ужице - Дубци (Iб/28) - Кремна (IIа/173 - Иб/28) - Калуђерске Баре - Бајина Башта (IIа/170) - Рогачица.

На снази је и обустава саобраћаја због радова на санације клизишта на државном путу II Б реда број 342, деоница Уб - Попучке - Иверак, док је алтернативни пут Уб - Словац - Ваљево, наводи се у саопштењу АМСС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара