Слаб интензитет саобраћаја, нема застоја

Возаче ће у већини крајева Србије пратити повољне временске прилике, а саобраћај је слабијег интензитета и обавља се без посебних застоја и ванредних обустава, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Слаби пљускови, праћени грмљавином, могући су једино у западним и југоисточним деловима земље, претежно у планинским пределима.

Честе промене времена карактеристичне за период у којем се налазимо и прелазак са сувог на мокар коловоз возачима престављавелику опасност у вожњи, посебно уколико брзина није смањена и прилагођена условима на путу, упозорава АМСС.

Према последњим информацијама Управе граничне Полиције Србије, на путничким терминалима нема дужих задржавања од 30 минута.

Када је реч о изменама у саобраћају, од 07.00 до 17.00 и сутра од 07.00 до 19.00 сати на (ауто-путу) државном путу I/А реда број 1, на деоници од петље Мали Пожаревац до Бегаљичког брда, у смеру Ниш-Београд, измењен је саобраћај због радова на санацији оштећеног коловоза.

Данас ће се саобраћај одвијати зауставном траком, а сутра брзом (претицајном) саобраћајном траком.

Сутра ће од 09.00 до 18.00 бити обустављен саобраћај на државном путу I Б реда број 27, Лозница 2-Завлака 2, деоница Крст-Завлака 2, а алтернативни путеви за све категорије возила су државни пут II/А реда број 139 Крст-Крупањ и државни пут II/А реда број 137 Крупањ-Завлака.

Данас до 15.00 изводиће се радови на санацији оштећеног коловоза на делу државног пута I А реда број 1, деоница Баточина-Јагодина, у смеру ка Нишу. Радови се изводе у возној и зауставној траци, а саобраћај се одвија левом (претицајном) саобраћајном траком.

До сутра није предвиђено потпуно заустављање саобраћаја на aуто-путу Е80, Ниш-Димитровград (Граница са Бугарском), деоница од Чифлика до Станичења.

Кад је реч о непроходним путним правцима, обустављен је саобраћај због активног клизишта "Царевац" на државном путу I/Б реда број 28, деоница Дуб-Костојевићи.

Алтернативни путеви су Ужице-Кнежевићи (ДП Iб/23)-Кремна (ДП Iб/28) -Калуђерске Баре-Бајина Башта (IIа/170)-Рогачица или Ужице-Дубци (Iб/28)-Кремна (IIа/173 - Иб/28)-Калуђерске Баре-Бајина Башта (ИИа/170)-Рогачица.

Обустављен је и саобраћај због радова на санације клизишта на државном путу II Б реда број 342, деоница Уб-Попучке-Иверак, а алтернативни пут је Уб-Словац-Ваљево.

Дошло је и до обуставе саобраћаја на државном путу II А реда број 211, Брзеће-Копаоник, у насељу Дрењак, због одрона, док алтернативни пут води преко Јошаничке Бање или места Ботурић, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво