Магла у Србији, авиони слетали на нишки аеродром

Густа магла полако се подиже. Видљивост је у Војводини и Подунављу и даље смањена на 50 метара, па се препоручује опрез у саобраћају. Због лоших услова за слетање, пет авиона током ноћи преусмерено је са београдског на аеродром у Нишу.

Аеродром "Никола Тесла" у Београду непрекидно је отворен за авио-саобраћај и поред отежаних временских услова, саопштено је из Службе за односе са јавношћу Аеродрома.

Опрема која омогућује слетање и полетање у условима изузетно смањене видљивости, познатија као Категорија IIIб, у пуној је функцији, истичу на београдском Аеродрому.

А због магле и смањене видљивости ноћас је пет авиона преусмерено са београдског на нишки аеродром "Константин Велики", на чују писту је слетело четири авиона типа АТР72 и један "боинг 737".

Авиони су слетали на пет минута, од 22.35 сати до 22.50 сати, рекао је руководилац саобраћаја на нишком аеродрому Младен Станковић.

Путници су долетели авионима "Ер Србија" из Подгорице, Љубљане, Беча, Прага и Брисела, а нишки аеродром и "Ер Сербија" имају потписан уговор о алтернативном слетању на нишки аеродром, рекао је директор аеродрома Владица Ђурђановић.

Нагласио је да је протекла ноћ била потврда значаја и потребе даљег развоја те ваздушне луке.

Како су Ђурђановић и Станковић објаснили, реч је о типовима авиона који својом опремом за слетање по магли "не могу да испрате највише стандарде опремљености београдског аеродрома у максимално отажаним временским условима".

Особље нишког аеродрома "Константин Велики" је у року од пола сата било на својим местима по добијању обавештења о слетању у оваквим ситуацијама, рекли су Ђурђановић и Станковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара