Читај ми!

После јутарње магле добри услови за саобраћај

На подручју Пожеге и Кикинде магла успорава саобраћај, смањује видљивост испод 200 метара и ствара мокре коловозе, па због јутарњег мраза постоји опасност од поледице, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

На путевима ван већих градова, возаче очекује умерен интезитет саобраћаја и обавља се без застоја, али са извесним изменама на деоницама путева где су започети радови и на којима важи посебна режим обављања саобраћаја.

Од 1. новембра до 1. априла возила морају бити опремљена са све четири зимске гуме, ако се због временских услова на коловозу налази снег, лед или поледица, а дубина газећег слоја на пнеуматицима за зимску употребу не сме бити мања од четири милиметра.

Уколико су временске прилике у току зимске сезоне такве да нема снега и леда на коловозу, зимски пнеуматици неће бити обавезни. Ван наведеног периода, возила могу бити опремљена зимском опремом.

У том периоду, ван насељеног места, обавезно је поседовање ланаца или других уређаја за повећање тракције у пртљажнику.

Ланци се монтирају на погонске точкове на деоницама пута које су означене знаком обавезе употребе ланаца када је снег на коловозу.

У насељу, возила не морају бити опремљена ланцима, односно другим уређајима за повећање тракције.

Према најновијим подацима Управе граничне полиције, задржавање путничких возила на граничним прелазима нису дужа од 20 минута.

Гранични прелаз Хоргош II је од 22. октобра отворен, али само за категорију возила која не могу да користе аутопут.

На том граничном прелазу могу да прелазе само радне машине (трактори, комбајни), мопеди мањи мотоцикли, бициклисти и пешаци. Радно време овог граничног прелаза је од седам до 19 часова сваког дана.

Према подацима Управе саобраћајне полиције, претходног дана на путевима у Србији евидентирано је 88 саобраћајних незгода у којима је 57 особа повређено, а једно лице је смртно страдало.

Истовремено, у Београду забележена је 41 саобраћајна незгода у којима су 24 особе повређене.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи