Читај ми!

Грци банкама не верују

Поверење Грка у банке константно опада. Само у септембру и октобру повучено је близу 14 милијарди евра. Од јануара 2010, када је почела криза, до септембра ове године, обим улога у банкама смањен за више од једне петине.

Грци су током септембра и октобра из банака подигли 13 до 14 милијарди евра, а узимање улога настављено је и почетком овог месеца, рекао је гувернер грчке Централне банке Јоргос Провопулос.

"Септембар и октобар су, због политичке несигурности, била два веома лоша месеца", рекао је гувернер, напоменувши да је подизање улога, према последњим подацима, настављено и у првој декади новембра.

Према последњим званичним подацима централне банке, обим улога у грчким банкама је током септембра смањен за 2,9 одсто, на 183,2 милијарде евра.

Од почетка године, улози су се "стањили" за 12,6 одсто, а опадали су сваког месеца, осим августа, пренеле су агенције.

Постепени губитак улога додатно погоршава ситуацију грчких банака које су због дужничке кризе државе од прошле године у рефинансирању потпуно зависне од Европске централне банке.

Од јануара 2010, када је почела грчка криза, до септембра ове године, обим улога у банкама смањен је за око 50 милијарди евра, што је више од петине.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије