Читај ми!

Оптужница против Паравиње

Подигнута оптужница против Драгана Паравиње због покушаја силовања и убиства 17-годишње Антоније Билић и још једног покушаја силовања. Паравињи за убиство прети казна од 40 година затвора.

Жупанијско тужилаштво у Шибенику подигло је оптужницу против Драгана Паравиње, који се терети за покушај силовања и убиство 17-годишње Дрнишанке Антоније Билић и за још један покушај силовања.

Паравиња је пре подне 7. јуна, на путу Сплит–Дрниш, управљао шлепером од Сплита према Загребу и на раскрсници Сплит–Дрниш–Загреб код моста на реци Чиколи, покупио аутостоперку Антонију Билић.

У једном тренутку, покушао је против њене воље и употребом силе да оствари полни однос. Како у томе није успео и да би онемогућио откривање покушаја силовања, убио је Билићеву, одвезао се до подручја језера Брљан на реци Крки, где је преко ограде у реку бацио њен леш.

Након што је претходно, 28. јуна прошле године, у јужном делу Сплита, у шлепер којим је управљао примио аутостоперку рођену 1986. године, Паравиња је, како се наводи у оптужници, покушао да је силује.

Како и поред претњи и коришћења силе није успео у намери, жртву је касније оставио код места Шестановца.

Ако се Паравињи докаже кривица, за кривично дело убиства прети му казна затвора до 40 година, а ако Тужилаштво успе да докаже два покушаја силовања, од тога једно малолетнице, за то му дело прети казна затвора од три до највише 15 година затвора.

Како је жупанијско тужилаштво предложило да Паравиња остане у притвору по три основа: због могућег бекства, због могућег понављања кривичног дела и због нарочито тешких околности почињеног недела, сутра ће се састати чланови ванрасправног већа Жупанијског суда у Шибенику и донети одлуку о притвору.

Тело Антоније Билић још није пронађено

Тело Антоније Билић још није нађено и за њим се и даље трага, па је прошле седмице полиција њено тело тражила на подручју Карловца и Огулина.

Оптужница је подигнута на основу исказа сведока, пронађених доказа - крви и власи косе нађених у кабини камиона којим је управљао и Паравињиног признања убиства пред полицијом у Бањалуци, које је касније негирао.

Чак и ако се не нађе тело Антоније Билић, Паравиња може да буде оптужен на основу признања које је дао у БиХ.

Медији пишу и да је Паравиња, наводно, иза себе оставио опроштајно писмо и друге писане доказе који потврђују да је починио кривично дело.

Паравиња је изручен Хрватској у јулу, након што га је суд у Сокоцу у БиХ осудио на две године и 10 месеци затвора због покушаја силовања и од тада је у притвору. Паравињу тражи и Србија, где је осуђен на четири и по године затвора због силовања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара