Читај ми!

Расправа због "кафе помирења"

Црногорски премијер Игор Лукшић позвао је подгоричке студенте који су у четвртак протестовали да заједно попију кафу. Међутим, од тада, путем Фејсбука, траје расправа где би требало да се сретну и ко ће, заправо, платити кафу.

Председник Владе Црне Горе Игор Лукшић поручио је студентима, преко своје Фејсбук странице, да сам плаћа кафу, на коју их је позивао, али и да ће се радо одазвати њиховом позиву да топли напитак попију у кафеу техничког факултета.

Након протеста подгоричких студента, одржаног у четвртак, председник Студентског парламента Петар Голубовић рекао је да је Лукшић позвао организаторе на кафу у Буда Бар. До тог сусрета, ипак, није дошло пошто су студенти из, како се навели, обзира према државном буџету, сматрали да је бифе техничких факултета прикладнији.

Лукшић је поздравио ту рационалност црногорских студената када је државни буџет у питању.

"Ипак, кафе на које позивам сам плаћам, па сам организаторе студентског протеста позвао на кафу у један од кафића у којима је пијем са својим пријатељима. На њима је да позив прихвате или не", написао је Лукшић на својој Фејсбук страници.

Црногорски премијер је навео да ће се свакако радо одазвати позиву студената и што би "била сјајна прилика да наставе дружење и у бифеу техничког факултета".

"Желим ту прилику да искористим и укажем на потребу измене односа свих грађана, па и студената, према заједничкој будућности", рекао је Лукшић додавши да ће у будућности бити све мање прилика да се нешто добије, а све више ће морати да се заради.

То, према премијеровим речима, показује време у којем живимо и изазове који су пред нама и пред Европом.

"Студенти, верујем, треба стога да подрже напоре које Влада и ја у целини улажемо", рекао је Лукшић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара