Читај ми!

Ускоро захтев за оцену уставности

Предлог о оцени уставности Закона о ништавности правних аката ЈНА, СФРЈ и Србије ускоро ће бити поднет Уставном суду, каже хрватски председник Иво Јосиповић. Правни аргументи за испитивање уставности су врло јаки, истиче Јосиповић.

Хрватски председник Иво Јосиповић изјавио да није одустао од захтева да затражи оцену уставности Закона о ништавности правних аката ЈНА, СФРЈ и Србије, који је на инсистирање ХДЗ-а Хрватски сабор усвојио у октобру, недељу дана пре свог распуштања.

"Ускоро ћемо поднети предлог. То није питање дана, предлог треба добро припремити и видети који су све правни аргументи, а мислим да су врло јаки", рекао је Јосиповић, преноси ХРТ.

Јосиповић је рекао да је важно чувати правни систем Хрватске и чувати ветеране од неоснованих оптужби, али не таквим законима.

Најава усвајања и само доношење закона чији су повод биле оптужнице против 44 Хрвата, међу којима и потпредседника ХДЗ-а Владимира Шекса, изазвала је бројне осуде јавности, политичара, невладиних организација и стручњака.

Из опозиционе "Кукурику коалиције", али и из редова политичких аналитичара, стижу најаве да ће ако закон не одбаци Уставни суд, он бити стављен ван снаге после новог сазива Сабора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара