Читај ми!

Ђукановић се није појавио на суду

Бивши црногорски премијер Мило Ђукановић није се појавио на сведочењу пред судом у Подгорици поводом афере трговине женама, у вези са Молдавком С.Ч. Судија ће накнадно одлучити да ли ће Ђукановић поново бити позван на сведочење.

Лидер Демократске партије социјалиста и бивши црногорски премијер Мило Ђукановић није се појавио на сведочењу пред Основним судом у Подгорици у предмету поводом афере трговине женама у Црној Гори пре десетак година.

Из суда су навели да се Ђукановић није одазвао, јер му није уручен позив за сведочење, пошто на адреси становања бившег црногорског премијера није било никог да прими позив.

Требало је да Ђукановић буде саслушан у својству сведока у поновно актуелизованом случају афере трговине женама, након што су адвокат Зоран Пиперовић из Улциња и Подгоричанин Екрем Јасавић тужили Молдавку С.Ч, једног од главних сведока у том случају, за лажни исказ.

Судија Нада Рабреновић је рекла да ће накнадно одлучити да ли ће Ђукановић поново бити позван на сведочење.

Пиперовић, који је захтевао сведочење Ђукановића, рекао је да је та одлука судије Рабреновић "правни нонсенс", јер је већ донела одлуку о сведочењу бившег црногорског премијера.

"Не може судија сада да опозове Ђукановића. Изгледа да је некоме у интересу да се он не појави пред судом, али Ђукановић мора бити саслушан", рекао је Пиперовић.

Пиперовић је истакао да Ђукановић треба да одговори да ли су он и адвокат икада срели Молдавку.

"Ђукановић треба да одговорити на питања која се односе на мене и њега, у оном делу где је Молдавка спомињала да смо били заједно", навео је Пиперовић.

Иначе, Мило Ђукановић је у истражном поступку пре девет година демантовао да има било какве везе са случајем који је добио и политички одјек, додајући да је цела афера исконструисана.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво