Читај ми!

Церић критикује вехабије

Вехабије су одметници од муслиманске заједнице, рекао је поглавар Исламске зајединице у БиХ Мустафа Церић оштро критикујући радикалне исламисте.

Поглавар Исламске заједнице у Босни и Херцеговини Мустафа Церић оштро је критиковао радикалне исламисте који праве насиље у име вере.

Обраћајући се верницима поводом великог муслиманског празника Курбан бајрама, Церић није директно споменуо Мелвида Јашаревића, који је прошле седмице пуцао на амбасаду САД у Сарајеву, али је алудирао на њега када је рекао да су "вехабије одметници од муслиманске заједнице".

Церић је додао да је један од њих, "с којим је ђаво водио коло усред Сарајева, с калашњиковом у руци ширио немир и страх у граду који је преживео све страхоте овог света".

Према његовим речима, Јашаревић и слични њему у ствари нападају исламску заједницу, јер покушавају на свој начин да управљају џамијама и да намећу обичаје који нису у складу са правим исламом.

Церић је позвао муслимане у Босни и Херцеговини да не иду у џамије које воде вехабије.

"Свако има право да изабере свој животни пут, али нико нема право да угрожава мир и безбедност људи. Савестан народ мора да заустави оне који су склони насиљу", рекао је Церић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво