Читај ми!

БиХ наставља сарадњу са Хагом

Председавајући Председништва БиХ Жељко Комшић и члан Председништва Бакир Изетбеговић обећали су, у разговору са главним тужиоцем Хашког трибунала Сержом Брамерцом, да ће та земља наставити сарадњу са судом у Хагу.

Босна и Херцеговина ће наставити сарадњу са судом у Хагу, обећали су председавајући Председништва БиХ Жељко Комшић и члан Председништва Бакир Изетбеговић у разговору са главним тужиоцем Хашког трибунала Сержом Брамерцом, преноси Танјуг.

На састанку званичника БиХ и главног тужиоца Брамерца, који је данас започео тродневну посету Сарајеву, било је речи о раду Канцеларије државног тужиоца БиХ, која би требало да преузме процесуирање свих случајева ратних злочина у тој земљи, као и о одговарајућој стратегији у тој области.

Изетбеговић је од Брамерца тражио процену могућег напретка у судским процесима против Радована Караџића и Ратка Младића и интересовао се за разлоге уништавања дела доказа који су у вези са процесуирањем злочина геноцида у Сребреници.

Комшић је сарадњу с Трибуналом оценио као веома добру и изразио уверење да ће таква сарадња бити настављена и у будућности.

Брамерц се, како је саопштено, током састанка нарочито интересовао за предмете које је Трибунал уступио правосуђу БиХ.

Састанку је присуствовао и Борис Буха, саветник у кабинету члана Председништва БиХ Небојше Радмановића.

Главни хашки тужилац ће се, како је раније најављено, током посете БиХ, која траје до 2. новембра, састати и са званичницима Канцеларије државног тужиоца, Одељења за ратне злочине и представницима међународне заједнице.

Брамерц ће Савету безбедности Уједињених нација следећи извештај о сарадњи земаља региона с Трибуналом поднети половином новембра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара