Читај ми!

Блокирана имовина ХДЗ-а

Жупанијски суд блокирао имовину ХДЗ-а, због истраге о црним фондовима којим су финансиране изборне кампање те странке. После хитног састанка врха странке, Јадранка Косор поздравила "независност хрватског правосуђа".

На захтев државног тужилаштва, загребачки Жупанијски суд одобрио је блокаду имовине Хрватске демократске заједнице (ХДЗ) над којом се води истрага због стварање црних фондова парама које су преко агенције "Фими медија" "исисане" из државних предузећа.

"Поздрављам независност хрватског правосуђа", рекла је шефица ХДЗ-а Јадранка Косор излазећи вечерас из седишта ХДЗ-а око 20 сати, где је одржан хитан кризни састанак врха ХДЗ-а, јавља индех.хр.

Челни људи ХДЗ-а састали су се одмах пошто је процурила вест о блокади партијске имовине, а састанку је присуствовао и адвокат странке Владимир Гредељ.

Косорова, видно нервозна, није хтела пред окупљеним новинарима да одговара на питања о блокади имовине, рекавши да за сада нема службених информација.

"Ово неће обесхрабрити ХДЗ у предизборној кампањи", поручила је премијерка Хрватске.

Вест о блокади, позивајући се незваничне изворе, објавио је ХРТ, истичући да на тај начин држава као поверилац обезбеђује потраживања до завршетка истраге или суђења партији за низ коруптивних афера, у којима је "извучено" око 4,28 милиона евра.

Под блокадом се нашла и централа странке на Тргу жртава фашизма у Загребу, а њом ће бити обухваћени и рачуни које та странка има.

Странка ће, ипак, за потребе избора моћи да отвори рачун на коме средства неће бити дирана.

Хрватска премијерка Јадранка Косор пре неколико дана признала је да се против ХДЗ-а, као правног лица, али и неколико руководилаца, међу којима и бившег генералног секретара Ивана Јарњака и портпарола Ратка Мачека, води истрага.

Из црних фонодва су финансиране предизборне кампање, али и кампања Јадранке Косор 2005. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се