Читај ми!

Параглајдером у минско поље

Спасена четворица словенечких параглајдериста, који су данас слетели на минско поље на Јахорини. Један нагазио на мину, тешко повређен.

Четворица словеначких параглајдериста, који су раније данас упали у минско поље на јужним обронцима Јахорине, на врху Кошута, спасена су, а један од њих који је тешко повређен превезен је у болницу у Сарајеву.

Тешко повређени параглајдериста је, према првим информацијама, нагазио на мину и повредио ногу.

За сада није познато да ли су и колико повређена тројица његових колега, које су, у међувремену, спасили припадници аустријског контингента при међународним мировним снагама у БиХ Еуфор.

Полиција у Источном Сарајеву алармирала је све расположиве снаге, међу којима и Цивилну заштиту, а на терену су биле екипе Горске службе спасавања, полиција и деминери.

Министарство одбране Аустрије саопштило је да су хеликоптери аустријске војске типа "Алует 3" позвани да помогну словеначким параглајдеристима.

Начелник Штаба Цивилне заштите Пале Драган Елек рекао је раније да је на лицу места указана помоћ тешко повређеном, који је касније требало да хеликоптером Оружаних снага БиХ буде превезен у болницу.

Спасавање параглајдериста отежавала је густа магла, али су хеликоптери ипак успели да без спуштања извуку параглајдеристе уз помоћ ужади.

Параглајдеристи су пали на изузетно неприступачном терену, знатно удаљеном од путне комуникације и скијашких терена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се