Читај ми!

Медојевић: Мафија финансира терористе

Хероински картел из Рожаја годинама финансирао екстремне фракције вехабијског покрета у Црној Гори, изјавио лидер опозиционог Покрета за промене Небојша Медојевић. Агенција за националну безбедност располаже оперативним сазнањима о ћелијама у Рожајама, Плаву и Бијелом Пољу.

Лидер опозиционог Покрета за промене и члан Одбора за безбедност и одбрану Скупштине Црне Горе Небојша Медојевић поднеће сутра захтев за хитно заседање тог парламентарног тела, поводом безбедоносних ризика од напада исламских екстремиста на дипломатска представништва у Црној Гори.

Медојевић је оценио да терористички напад на амбасаду Сједињених Америчких Држава у Сарајеву није изоловани акт шачице верских фанатика.

Лидер ПЗП је рекао да ће поднети захтев за хитно заседање скупштинског Одбора за безбедност и одбрану на коме треба да присуствују министар унутрашњих послова Иван Брајовић, као и директори полиције и Агенције за националну безбедност (АНБ) Веселин Вељовић и Владан Јоковић, на тему безбедносних ризика од сличних акција у Црној Гори.

"Према мојим сазнањима, хероински картел из Рожаја годинама је финансирао одређене екстремне фракције вехабијског покрета у Црној Гори, у којој постоје активне ћелије у Рожајама, Плаву и Бијелом Пољу", навео је Медојевић.

Медојевић је истакао да АНБ располаже оперативним сазнањима о овим ћелијама, додајући да мафија новцем од продаје наркотика, оружја, трафикинга и проституције финансира терористичке ћелије на Балкану.

"Верски фанатизам је доказано ефикасно оружје у рукама мафије, којим се најлакше дестабилизују земље и изазивају ратови", рекао је Медојевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се