Читај ми!

Одложено суђење Санадеру

Због срчаних проблема оптуженог, Суд у Загребу одложио суђење Иви Санадеру, који је смештен у болницу. Главно рочиште против бившег премијера Хрватске, оптужен за ратно профитерство, одржаће се 3. и 4. новембра.

Главна расправа у процесу против бившег хрватског премијера Иве Санадера данас је одложена за 3. новембар, пошто је оптужени проглашен неспособним да прати расправу. 

Санадер је из загребачког Жупанијског суда пребачен на Одељење кардиологије Клиничко-болничког центра Загреб.

Он ће у болници провести неколико дана, а на лекарима је да процене да ли је потребно да му ураде коронарографију.

Судски вештак је на почетку суђења тражио одгађање, због здравствених проблема оптуженог, што је прихватио судија Иван Турудић и одредио да почетак главне расправе буде 3. новембра.

Турудић је, међутим, замерио Санадеру што није раније обавио потребне прегледе, будући да се већ почетком септембра жалио на здравствене проблеме, али је и рекао да за сада то неће посматрати као намерно одуговлачење поступка.

Санадер је у судницу уведен без лисица, у црној мајици и са штаком, а на почетку се извинио Суду што није у оделу, рекавши да је мислио да га јутрос возе у болницу, будући да му је јуче за данас заказана коронарографија у загребачкој болници Ребро.

Почетак процеса бившем премијеру пратио је велики број домаћих и страних новинара, пре свега јер је требало да се он данас, први пут од јула када је изручен Хрватској, јавно изјасни о оптужбама.

Санадер је оптужен за узимање 3,6 милиона куна (око 482.000 евра) провизије од Хипо Банке средином деведесетих док је био заменик министра спољних послова.

Санадер је највише рангирани хрватски политичар који ће одговарати за тако тешке оптужбе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара